varningsikon

2020-12-14

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-10-01

Nominera en förebild för jämställdhet!

Vem ska få Varbergs kommuns jämställdhetspris 2019? Nu är det dags för dig att senast den 31 oktober nominera din kandidat!

Ett mountainbikestyre som ses mot en bakgrund av en skogsstig.

Förra året var det föreningen Varbergs MTB som tilldelades jämställdhetspriset för "sitt strategiska och långsiktiga arbete med att skapa en mer jämställd verksamhet inom mountainbikesporten". 

Du kan nominera en förening, organisation, kommunalt bolag, företag eller enskild person som du tycker har utmärkt sig på ett positivt sätt och bidragit till en varaktig och hållbar jämställdhet. Priset syftar till att lyfta fram goda exempel som kan inspirera andra och på så sätt förbättra jämställdhetsarbetet i hela Varbergs kommun.

Kriterier för priset

  • Bidrar till en hållbar jämställdhet mellan kvinnor och män, pojkar och flickor
  • Visar på nytänkande och/eller långsiktighet
  • Inspirerar andra till ett förbättrat jämställdhetsarbete
  • Engagemang och intresse i frågan

Nominera senast den 31 oktober på den här sidan.länk till annan webbplats

Prisutdelning på konferensen Halva kakan

Jämställdhetspriset består dels av en prissumma på 15 000 kronor, dels av ett diplom. Priset delas ut på kultur- och fritidsnämndens årligt återkommande jämställdhetskonferens Halva kakan, som i år hålls på Folkets hus den 21 november.

Juryn för priset består av fyra personer: två representanter för kultur- och fritidsnämnden samt en representant för näringslivs- och destinationskontoret och en från Varbergs föreningsråd.