varningsikon

2020-06-18 08.25

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Bevattningsförbud råder i hela Varbergs kommun fr.o.m. den 18 juni. Du hittar även vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2019-06-11

Normal grundvattennivå i Varberg

Grundvattennivåerna och VIVAB:s dricksvattenproduktion i Varbergs kommun ligger just nu på en normal nivå. Det är ändå en god idé att tänka vattensmart och inte göra av med mer vatten än nödvändigt.

Grundvattennivåerna i Varbergs kommun ligger på en nivå som är normal för årstiden. Så som situationen ser ut just nu kommer det inte vara någon vattenbrist i kommunen i sommar. Däremot ligger dricksvattenproduktionen i VIVABs vattenverk på en högre nivå än normalt för årstiden.

Vårt dricksvatten kommer både från grundvatten och ytvatten. I Varberg används till största delen ytvatten från sjön Neden, men när nivåerna i sjön är för låga fyller vi på med vatten från sjön Mäsen.

Produktionen styrs utifrån hur mycket vatten som konsumeras. VIVAB bevakar dricksvattenproduktionen och vattenverkens kapacitet. Om situationen kräver det kan bevattningsförbud införas i delar av eller i hela kommunen. Just nu råder inget bevattningsförbud i Varberg.

Enkla tips för att vara vattensmart i din vardag.

  • Ta vara på regnvatten för bevattning
  • Stäng kranen när du borstar tänderna eller rakar dig
  • Kör fulla disk- och tvättmaskiner

Du kan följa vattensituationen på vivab.info/vattensituationenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.