varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2020-06-03

Nu släpper kulturskolan platserna till höstterminen

Nu släpps platserna till höstterminen på Kulturskolan. Här finns massor av spännande ämnen för för barn och unga mellan 5 och 20 år.

Onsdag 3 juni släpper vi platserna till höstterminen på kulturskolan. Anmäl sker via Kulturskolans läroplattform Studyalong, www.studyalong.se/varberg Länk till annan webbplats.. Här finns information om vilka ämnen vi erbjuder och om det finns lediga platser kvar.

Kulår - nytt ämne för dig som är 7-8 år

Inför höstterminen 2020 lanserar Kulturskolan ett nytt ämne för barn som är 7-8 år och nyfiken på Kulturskolan. Under två terminer får eleverna prova dans, konst, drama, slagverk, brasslek och sångrytmik. En slags prova-på-år där eleven får chans att utforska våra olika ämnen.

Är det fullt? - gör en intresseanmälan

Om ett ämne är fullbokat kan man göra en intresseanmälan. Då får man förtur till ämnet i samband med att platserna till vårterminen 2021 släpps. Personer som har gjort en intresseanmälan kommer också att få mejl om en plats som skulle bli ledig under höstterminen 2020.

Förra hösten bytte kulturskolan verksamhetssystem. Det nya systemet gav nya förutsättningar för antagningen. Därför är nu det gamla kösystemet avvecklat och Kulturskolan jobbar enbart med intresseanmälan inför varje termin.

Läs mer på www.varberg.se/kulturskolan.