varningsikon

2020-12-14

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2020-02-18

Nu städar vi Varberg!

Håll Sverige Rent arrangerar varje vår kampanjen Skräpplockardagarna. Varbergs kommun kommer även detta år delta i kampanjen för ett renare Varberg. Nu städar vi!

Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga plockar skräp och lär sig om nedskräpningens konsekvenser och lösningar. Kampanjen går ut på att skapa medvetenhet kring nedskräpning och förändra attityder och nedskräpningsbeteende.

Enklare att vara med i år

Nytt för i år är att deltagande kommuner inte längre behöver ta ansvaret för distribution av påsar till anmälda skräpplockare. Ett centralt logistikföretag kommer i år att packa och skicka påsar direkt till deltagande skolor, förskolor och ungdomsföreningar i er kommun. Både påsar och läromedel är gratis för verksamheter som arbetar med barn och unga fram till den 15 maj.
Det kommer göra det enklare för fler att delta i kampanjen för ett renare Varberg.

Anmäl er förskola och skola

Anmälan är öppen för 2020 års skräpplockardagar för kommuner!

För deltagande skolor, förskolor och barn- och ungdomsföreningar öppnar anmälan 31 januari och stänger den 15 maj.

Gå till anmälan: https://www.hsr.se/skrapplockardagarna/anmalanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktiviteter under våren

Under våren kommer förskole- och grundskoleförvaltningen arrangera skräpplockardagar tillsammans med anmälda förskolor och grundskolor runt om i Varbergs kommun.

Har du frågor? Kontakta:

Robert Andersson, kommunikatör,
070-14 85 612
E-post: robert.andersson@varberg.se