Sök

2021-04-16

Nu städar vi Varberg!

Håll Sverige Rent arrangerar varje vår kampanjen Skräpplockardagarna. Varbergs kommun kommer även detta år delta i kampanjen för ett renare Varberg. Nu städar vi!

Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga plockar skräp och lär sig om nedskräpningens konsekvenser och lösningar. Kampanjen går ut på att skapa medvetenhet kring nedskräpning och förändra attityder och nedskräpningsbeteende.

Enkelt att vara med

Alla är välkomna; förskolor, skolor och barn- eller ungdomsföreningar kan beställa kostnadsfria skräpplockarpåsar i samband med anmälan. Prata ihop er i verksamheten om vem som ska anmäla er, så ni inte dubbelanmäler er.

Efter att du skickat in din anmälan kommer ett bekräftelsemejl, glöm inte att kolla skräpposten om du inte hittar mejlet. I bekräftelsemejlet finns information om hur du som anmält en förskola, skola eller förening kan beställa kostnadsfria påsar i HSR:s webbshop. Du måste alltså göra en beställning i webbshoppen för att få påsar, de skickas inte automatiskt till alla som anmält sig.

Anmäl er förskola, skola och barn- eller ungdomsförening

Anmälan är öppen för 2020 års skräpplockardagar för kommuner!

Sista dag att anmäla sig är 31 maj 2021. Det går såklart bra att plocka skräp senare än det också, bara man har anmält sig och beställt påsar senast 31 maj.

Gå till anmälan: Varbergs skräpplockardagar | Håll Sverige Rent

Vad ska deltagare göra med skräpet som plockats?

Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det material som inte går att sortera kan ni lägga i era sopkärl för brännbart avfall.

Skulle ni hitta farligt avfall eller skrymmande avfall som ni inte kan ta med er ber vi er kontakta Hamn- och gatuförvaltningen via Varberg Direkt 0340-880 00 alternativt via mejl: varbergdirekt@varberg.se

Har du frågor? Kontakta:

Camilla Tegebäck, kommunikatör,
076-629 88 49
E-post: camilla.tegeback@varberg.se

ikon

Nyheter