Sök

2023-04-19

Nya e-tjänster inom miljöområdet

Ska du installera en värmepump eller enskild avloppsanläggning? Eller misstänker du att du blivit matförgiftad efter att ha ätit på en restaurang? Flera nya e-tjänster ska göra det lättare för dig att anmäla åtgärder inom miljö- och livsmedelsområdet till miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

Du som har företag kan dessutom anmäla miljöfarlig verksamhet och hälsoskyddsverksamhet samt registrera och omklassa din livsmedelsanläggning digitalt. Du kan också anmäla att ni behöver använda avfall för anläggningsändamål eller har för avsikt att installera en förbränningsanläggning.

Alla e-tjänster nås via www.sjalvservice.varberg.se Länk till annan webbplats.. Logga in med ditt Bank-ID och gå till tjänsten för ditt ärende. Varje e-tjänst är uppbyggd i olika steg där du fyller i uppgifter och laddar upp dokument. Du kan lätt se vilken information och vilka ritningar som behöver skickas in i varje steg.

Det finns även en e-tjänst för att följa och komplettera ett tidigare ärende där du även kommer kunna ta del av beslut som fattas.

Framåt kommer fler digitala tjänster inom miljö- och hälsoskyddsområdet att utvecklas.