Sök

2021-06-17

Nya hyrcyklar i stan

I sommar kan du ställa bilen och enkelt ta dig runt både hållbart och hälsosamt genom Varbergs nya hyrcykeltjänst.

Cyklar

Självklart är det cyklar från den lokala cykelfabriken Cykleurope som rullar på gatorna, lätta att upptäcka med klara färger i turkos och orange. På utvalda ställen runt om i Varberg kan du hämta och lämna din hyrda cykel. Det går utmärkt att hyra cykeln på ett ställe och lämna tillbaka den på ett annat.

Cykeln hyrs genom systemet Donkey Republic och appen kan laddas ner i både Android och Iphone. Använd kod: SeVarberg. Om du hyr en cykel innan den 10 juli får du cykla den första timmen gratis.

Syftet med satsningen på hyrcyklar är att uppmuntra till ett hållbart resande för både varbergare och besökare. Hyrcyklarna stärker också Varbergs profil som cykelstad, och lyfter cyklingen som en skön och funktionell väg mot god hälsa. Projektet finansieras fram till oktober 2022 av EU-programmet Interreg ÖKS, Region Halland och Varbergs kommun. Målsättningen är att under denna period testa hur ett hyrcykelsystem fungerar i en mellanstor stad som Varberg, och efterhand utvärdera både användandet och kostnader, innan beslut fattas om framtida drift.

Är du företagare och vill synas på våra nya cyklar? Det gillar vi! Läs mer på Näringsliv- och destinationskontorets webbplats Länk till annan webbplats. om samarbetet med näringslivet och hur du går tillväga.

ikon

Nyheter