varningsikon

2020-12-14

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-11-26

Ny bad- och isanläggning ska heta Pingvinen

Nu är det klart att Varbergs kommuns nya bad- och isanläggning ska heta Pingvinen. Namnet utsågs genom en namntävling där allmänheten hade möjlighet att skicka in förslag.

Prisutdelningen skedde på byggarbetsplatsen.

Namntävlingen pågick 7 september till 14 oktober och totalt 226 giltiga namnförslag skickades in. Ett kriterium var att namnet skulle passa hela anläggningen med både bad, ishall, gym och café.

En jury med representation från kultur- och fritidsnämnden, stadsbyggnadskontoret, byggprojektet, badverksamheten och föreningslivet röstade fram namnförslaget Pingvinen. Nu har kommunstyrelsen fastställt förslaget och namntävlingen är därmed avslutad.

- Vi i juryn tyckte att pingvinen var ett lekfullt förslag som gav associationer både till vatten och is. Det är också unikt, ingen annan idrotts- eller fritidsanläggning i Sverige har samma namn. Vi tror och hoppas att det ganska snabbt kommer att sätta sig hos både varbergare och besökare, säger Lena Språng, ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Ett namn - två vinnare

Två personer skickade in det vinnande namnförslaget. Under tisdagskvällen var det prisutdelning på byggarbetsplatsen på Håsten. Vinnarna fick ta emot varsitt presentkort värt 1000 kr på den nya badanläggningen. Stort grattis till vinnarna Michel Mourou och Orhan Onbasi med sonen Emir.

I filmen berättar de hur de kom på namnet och vad de ska göra allra först när den nya anläggning öppnar.


En mötesplats för motion, hälsa och lek

Pingvinen kommer att innehålla både bad, ishall, gym och café under samma tak. Anläggningen ska stå klar hösten 2021. I det nya badet kommer det att finnas en 50-metersbassäng med läktare, två multibassänger med höj- och sänkbar botten samt ett aktivitetsbad med vattenlek och rutschkanor. Pingvinen väntas stå klar hösten 2021.

Filmmusik:  https://www.purple-planet.comlänk till annan webbplats