Sök

2020-11-24

Ny chef för förskole- och grundskoleförvaltningen

Kommunstyrelsen beslutade i dag, den 24 november, att utse Carina Uvenfeldt till ny chef för förskole- och grundskoleförvaltningen.

Carina Uvenfeldt

Carina Uvenfeldt

Carina Uvenfeldt kommer närmast från Gislaveds kommun där hon är barn- och utbildningschef. Carina Uvenfeldt har en lång erfarenhet från utbildningssektor där hon arbetat som både lärare och innehaft flera rektorsuppdrag.
- Det känns jätteroligt att få komma till Varberg och vara med på den fortsatta utvecklingen. Jag har länge haft positiva bilder av Varbergs för- och grundskolor och deras utvecklingsresa som presenterats i olika sammanhang. De bilderna har förstärkts under rekryteringen, säger Carina Uvenfeldt, tillträdande förvaltningschef på förskole- och grundskolförvaltningen.
Carina tillträder den 1 mars. Maria Wirén, utvecklingschef på förskole- och grundskoleförvaltningen, kommer att fram till den 28 februari vara tillförordnad förvaltningschef.

Carl Bartler om rekryteringen

- Vi hälsar Carina varmt välkommen till Varberg. Hon är med sin kompetens, kunskap och erfarenhet den chef vi har sökt till Förskole- och grundskoleförvaltningen och hon blir ett bra tillskott i kommunens koncernledningsgrupp. Carina blir en viktig person i vår fortsatta utveckling av vårt växande Varberg, säger Carl Bartler, kommundirektör.

Kort om Carina

Carina Uvenfeldt är 51 år gammal och uppvuxen i Halmstad. Hon är gift och har två barn samt två bonusbarn. Hon beskriver sig som positiv, engagerad och drivande med tjugo års erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter både kommunalt och privat. Carina är van vid att arbeta tillsammans med en politisk nämnd, samarbeta med fackförbund samt leda lärare och rektorer.

För mer information, kontakta:
Carl Bartler, kommundirektör carl.bartler@varberg.se 0730-322 323