varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-10-29

Ny chef för socialförvaltningen

Kommunstyrelsen utsåg idag den 29 oktober, Anna-Lena Sellergren till ny socialchef. Hon tillträder tjänsten i januari.

Innan Anna-Lena Sellergren tillträder sin roll som chef över Varbergs kommuns socialförvaltning har hon sedan 2005 haft motsvarande tjänst i Mölndals stad, i Åstorps kommun och senast i Borås stad. Karriären inom socialförvaltningens verksamhet startade för många år sedan i ett hemtjänstteam i Veddige, där hon också är uppvuxen. På CV:t finns även en socionomutbildning.

Håkan Strömberg lämnar efter 21 år inom Varbergs kommun, varav sju år som förvaltningschef.

I våras blev det klart att nuvarande chef för socialförvaltningen avslutar sin tjänst för att gå vidare mot nya utmaningar.

- Håkan har med stor kunskap, målinriktning och lojalitet utfört sitt uppdrag och bidragit till Varbergs utveckling. Resultatet är att förvaltningen idag har en ekonomi i balans, en välfungerande verksamhet och en organisation som är väl rustad för framtida utmaningar, säger kommundirektör Carl Bartler.

Stort ansvarsområde

Under sommaren påbörjades rekryteringen av en ny chef till förvaltningen vars främsta uppdrag är att hjälpa invånare som av olika skäl behöver stöd eller råd av kommunen i sin vardag. Anna-Lena blir ansvarig för verksamheter som bland andra äldreomsorg, LSS-boenden, socialt och ekonomiskt stöd samt hemtjänst. Förvaltningen har en driftsbudget på knappt 1,2 miljarder kronor.

- Jag ser fram emot att arbeta med socialförvaltningens utveckling och deras utmaningar framöver, säger Anna-Lena.

Anna-Lena är bosatt i Klastorp öster om Varberg. Därifrån tar hon sig gärna ut i joggingspåret, till svampskogen och till sina smultronställen som vandringslederna i Åkulla, Damernas och klipporna på Getterön.

Carl om rekryteringen

- Vi ser fram emot att Anna-Lena med sin kompetens, erfarenhet och sitt ledarskap kan fortsätta det pågående utvecklingsarbetet, både i förvaltningen och i kommunen som helhet. Hennes uppdrag är bland annat att, tillsammans med övriga förvaltningschefer, hitta synergier för ett ännu bättre Varberg för alla.