varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

2018-07-10

Ny skolchef i Varberg är utsedd

Nu är det klart vem som blir ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Varberg. Den 1 oktober tar Susanna Hanson från Göteborg över styret för kommunens största förvaltning.

Susanna Hanson är för närvarande sektorschef inom utbildning på Stadsdelsförvaltningen Örgryte-Härlanda i Göteborg. Hon har tidigare bland annat arbetat som utvecklingsledare, förskolechef/rektor och har studerat och forskat i samhälls- och beteendevetenskap.

Den nya chefen blir ansvarig över den budgetmässigt största förvaltningen i kommunen (cirka en och en halv miljard i driftsbudget 2018).

- Vi tror att Susanna Hanson med sin kompetens, erfarenhet och ledarskap kan fortsätta det pågående utvecklingsarbetet, både i förvaltningen och i kommunen som helhet. Hennes uppdrag är bland annat att, tillsammans med övriga förvaltningschefer, hitta synergier för ett ännu bättre Varberg för alla, säger kommundirektör Carl Bartler.
 
Susanna Hanson efterträder Elisabeth Svennerstål-Jonsson som varit Varbergs skolchef de senaste sju åren.

-Elisabeths professionalism och tydliga ledarskap har präglat barn- och utbildningsförvaltningen. Resultatet är att vi idag har mycket fina skolresultat, en god ekonomi och en stark utveckling. Varberg har en förskola och skola som vi har all anledning att vara stolta över, säger Carl Bartler.

Susanna Hanson kommer att tillträda sin tjänst som förvaltningschef den 1 oktober 2018.