Sök

2021-09-15

Ny webbplats för ökad delaktighet i det växande Varberg

Vilka detaljplaner ligger ute på samråd just nu? Vem bygger på Magasinsgatan? Och varför tar det tid att planera en förskola? I denna vecka lanseras en helt ny webbplats för kommuninvånare, företagare och besökare som vill veta vad som händer i det växande Varberg.

Sedan tidigare har det funnits sidor på varberg.se, som beskrivit vilka byggprojekt som är på gång och vilka delar av kommunen som växer. Nu tar vi ett rejält kliv framåt och presenterar även projekt som är på idé- och planeringsstadiet så att alla kan följa med från förstudie via beslut till färdig byggnad eller nytt område. Det handlar om till exempel förskolor, skolor, idrottsanläggningar och särskilda boenden för äldre.

- Med denna nya webbplats blir det lättare för kommuninvånare att få insyn i vad som händer i det växande Varberg. Många av våra projekt sträcker sig över lång tid och det blir nu lättare att se hur vi planerar och när ett projekt är beslutat i budgeten. Vi berättar också om de utvecklingsprojekt som vi driver, till exempel inom hållbart byggande, där vi kan inspirera näringsliv och våra kollegor i andra kommuner, säger Anna Beuerman, tillförordnad kommunikationschef i Varbergs kommun.

Syftet med webbplatsen är att förtydliga och förklara vad som är på gång i Varberg och visa framtidens Varberg. På webbplatsen finns också samlad information för den som söker bostad eller vill hitta mark eller lokal för sitt företag. Den närmaste tiden blir det också möjligt att få en överblick av vad som är på gång i centrum och våra mindre orter genom att vi uppdaterar Varbergskartan med aktuella byggprojekt.

Webbplatsen, som har en helt ny design, är nästa steg för att anpassa hela varberg.se till nya krav på tillgänglighet och användarvänlighet.

- Vi har gradvis anpassat varberg.se till nya krav sedan den senaste stora lanseringen för cirka 10 år sedan. Med denna nya design tar vi ett rejält kliv framåt för att underlätta för våra webbplatsbesökare, oavsett om de använder dator, mobil eller surfplatta. Vi har också lättare att följa lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, säger Mia Kanflo, webbstrateg på kommunstyrelsens förvaltning.

Du når Varberg Växer via Varberg.se startsida och via "Våra webbplatser" i toppmenyn.

ikon

Nyheter