Sök

2022-08-23

Öppet Hus på Kulturskolan – ett smörgåsbord av kultur

Lördag den 3 september håller Kulturskolan Varberg Öppet Hus. Alla är välkomna till Rosenfredsskolan för att titta, lyssna, känna och prova på skolans hela utbud.

Kulturskolan är en frivillig fritidsaktivitet som vänder sig till barn och unga mellan 5 och 20 år, och erbjuder allt från dans och teater till elgitarr, tvärflöjt och musikproduktion. Skolan ger också klasser i bland annat nycirkus, konst och körsång.

Kulturskolan håller Öppet Hus lördag 3 september klockan 11.00 - 14.00. Det går att komma när som helst under den tiden och testa så många ämnen man är intresserad av.

- Vi har med våra 40 olika ämnen något som passar alla. När vi öppnar upp huset får barnen komma hit och prova, känna och upptäcka vad som är just deras grej, säger Andreas Sköld, enhetschef på Kulturskolan Varberg.

Kulår – prova på fler ämnen under ett läsår

Har barnet efter Öppet Hus ändå lite svårt att bestämma vad hen vill pyssla med, erbjuder Kulturskolan ett Kulår för barn i åldern 7-8 år.

- Tanken med Kulåret är att du som elev skall få utforska vad du tycker bäst om. Under ett läsår testar du sex olika ämnen, för att året därpå välja vad du vill fördjupa dig inom, förklarar Andreas Sköld.

Tillsammans med andra deltagare i en grupp om tio elever får barnet under ett läsår prova dans, slagverk, drama, konst, träblås och brasslek.

Kulturskolans sida kan du läsa mer om vilka ämnen skolan erbjuder.