Sök

2022-05-24

Öppet hus på Varbergs kommuns nya förskola

Ljus, inspirerande och välkomnande. På Bua förskola, Varbergs kommuns senast byggda förskola, trivs både pedagoger och barn. Imorgon, den 25 maj, bjuder förskolan in till öppet hus för alla som är nyfikna.

Bua förskola

Den 10 januari började 63 förväntansfulla barn på nya Bua förskola. Inför julledigheten sa de hejdå till Applagårdens förskola för att inför terminsstart börja i nya lokaler. Lokaler som både rektor och personal haft en hel del att säga till om.

- Vi har varit med ända sedan den första ritningen kom och under hela processen. Jag har lärt mig massor längst resans gång, berättar rektor Lena Dahl.

Ljusa och inspirerande lokaler

Förskolan, som har plats för 80 barn, är indelad i fyra hemvister. Två för de yngre barnen och två för de äldre barnen. Lokalerna är ljusa, stora och inspirerande.

- Vi lämnade en gammal mörk 70-tals förskola med små rum och kom till en förskola med så mycket fler möjligheter. Här kan vi skapa mer inspirerande lärmiljöer och rum i rummen på ett annat sätt än vad vi kunnat tidigare, menar förskolläraren Maria Naessén.

Öppet hus onsdag 25 maj

Lena Dahl och Maria Naessén är eniga om att förskolan blev precis så bra som de hoppats på.

- Vi är glada över att ha fått så pass stort inflytande i processen. Vi har tyckt till om färger, rummens placering och fått igenom flera av våra förslag. Tack vare det så känns det verkligen som vår förskola och nu vill vi visa upp den för alla som är intresserade.

Imorgon, den 25 maj, är det öppet hus på Bua förskola. Då är alla som är nyfikna på Varbergs nyaste förskola välkomna klockan 15–17.

Mer information om Bua förskola och byggprojekt i kommunen

En längre intervju med Lena Dahl och fler bilder hittar du på Pedagog Varberg.

Varberg växer och nya förskolor och skolor byggs i takt med att nya bostadsområden växer fram och antalet invånare ökar. Här kan du se vilka förskolor och skolor vi planerar och bygger just nu.