Sök

2021-11-25

Peder Skrivares skola fyller 50 år

På måndag den 29 november firar Peder Skrivares skola 50 år. Medverkar gör bland annat ordförande för Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen Eva Pehrsson Karlsson, vice ordförande Jeanette Quist, förvaltningschef Maria Gustafsson samt gymnasiechef Tobias Ramstedt och Varberg Energis vd Björn Sjöström.

Fotograf: Annika Karlbom, Hallands Nyheter

UF-företag uppträder live

Tobias Ramstedt, Björn Sjöström och utvecklingsledare Pär Wiik hälsar välkomna med inledande ord om Varbergs hållbarhetsvecka Green Week Varberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som börjar officiellt denna dag. Vi får också ta del av ett liveuppträdande med 70-talsmusik med UF-företaget Swing It.

Gymnasieskolan i västkustens kreativa mittpunkt

Som den enda kommunala gymnasieskolan i Varberg har PS varit, och är fortfarande, viktig som en central mötesplats för kommunens ungdomar. Under de senaste 50 åren har tusentals ungdomar fått sin gymnasieutbildning på PS och varför PS som skola på många sätt bidragit till att Varberg kunnat utvecklas som kommun. När vi blickar mot framtiden är det med ambitionen att PS, genom kunskap, kreativitet och mångfald, även fortsättningsvis ska vara ett viktigt bidrag till att utveckla Varbergs till västkustens kreativa mittpunkt, säger gymnasiechef Tobias Ramstedt.

En av Sveriges största gymnasieskolor

Peder Skrivares skola är en av Sveriges största gymnasieskolor med cirka 1 900 elever. Skolan erbjuder ett brett utbildningsutbud med unika idrottsinriktningar som ger förutsättning för elever med stort idrottsintresse att kombinera ämnesområden. PS är den enda skolan som erbjuder vindsurfinginriktning som gör skolan unink.

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden står tillsammans med förvaltning och fackliga organisationer bakom att PS fortsatt ska vara en gymnasieskola som erbjuder både teoretiska och yrkesprogram, säger Eva Pehrsson, ordförande för Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Värnar om elevernas utveckling

PS erbjuder både högskoleförberedande- och yrkesprogram som kan kombineras med utvecklande utbildning inom idrott och andra områden. Skolan har kvalitetsstämplats för sina tekniskt inriktade utbildningar där kommuner, skolor och regionens företag samarbetar för att kvalitetssäkra och utforma utbildningar för framtiden.

Utbildning är nyckeln till innovation, arbetslivet och framtiden. Jag ser fram emot att få följa utvecklingen framåt och är mycket stolt över att Varbergs kommun satsar och erbjuder en stor variation av utbildningar under samma tak. På PS skapas många goda relationer som bidrar till att hela kommunen utvecklas, säger Maria Gustafsson, förvaltningschef för Utbildnings- och arbetsmarknadsenheten.

ikon

Nyheter