varningsikon

2020-12-14

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-10-04

Peder Skrivares skola i Varberg har certifierats till Motorbranschcollege

Igår certifierades Peder Skrivares skola till Motorbranschcollege. Certifieringen understryker skolans goda kvalitet på de fordons- och transportprogram som finns på Peder Skrivares skola.

– Det är ett stort steg för oss att ha certifierats till Motorbranschcollege och vi är naturligtvis väldigt glada. Det innebär att vi kommer kunna erbjuda den allra senaste tekniken och den bästa kvaliteten i nära samverkan med branschen och att vi därmed kan erbjuda alla våra elever de allra senaste kunskaperna, säger Tobias Ramstedt, gymnasiechef på Peder Skrivares skola i Varberg.

Fler behöver anställas i branschen

Prognosen för tiden som varit och för framtiden är att 6 400 personer behöver anställas mellan åren 2018-2020, varav 235 personer i Halland. Peder Skrivares skola är en av Sveriges 17 Motorbranschcollege och förhoppningen finns om att fler skolor kommer certifieras i framtiden.

– Grattis Peder Skrivares skola i Varberg som har gått igeom certifieringen till att bli Motorbranschcollege! Motorbranschens rekryteringsbehov är mycket stort. Syftet med Motorbranschcollege är därför att stärka kvaliteten på den fordonstekniska utbildningen för att på så sätt locka fler ungdomar och för att säkerställa att företagen får den kompetens de behöver, säger Jonas Hehrne, projektledare för Motorbranschcollege.

Läs med om Motorbranschcollege härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster