Sök

2021-08-14

Prins Julian får en lekplats i Varberg!

Idag den 14 augusti döps Prins Julian, hertig av Halland. Landshövding Brittis Benzler deltar vid dopet och överlämnar en gåva från länet – en lekplats som ska byggas intill naturum på Getterön i Varberg!

Nyfödde Prins Julian liggandes på vit bakgrund

Foto: H.K.H. Prins Carl Philip, The Royal Court of Sweden

- Vi är stolta över att prins Julians dopgåva blir en lekplats i vårt nya naturområde och ser fram emot att välkomna hertigen och hans familj till Varberg när lekplatsen är klar, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

Prins Julians lekplats kommer att ha ett fågeltema, där huvudattraktionen är en stor naturtrogen havsörn i trä som barnen kan klättra på. Den ska byggas intill den nya mötesplatsen vid Getteröns naturum. Mötesplatsen är en del i det stora miljöprojektet Lassabackadeponin, som handlar om att täcka den gamla deponin med massor från projekt Varbergstunneln och ovanpå deponin anlägga ett nytt fint naturområde med böljande landskap och promenadstigar.

Genom projekt Lassabackadeponin tar vi ansvar för miljön och skyddar människor, växt- och djurliv samtidigt som vi skapar en plats med hög biologisk mångfald. Vid den nya mötesplatsen ska besökare få idéer och inspiration att själva göra något bra för naturen i sin egen täppa eller trädgård. Genom att besöka det framtida naturområdet kan barn och vuxna lära mer om naturen och känna hopp att alla kan bidra till en bättre miljö i den tid vi lever i.

Lassabackadeponin

Drönarbild över Naturum på Getterön i solnedgång med havet i bakgrunden.

Foto: Mikael Johansson