varningsikon

2020-06-18 08.25

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Bevattningsförbud råder i hela Varbergs kommun fr.o.m. den 18 juni. Du hittar även vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

2020-06-24

Regnbågsdagar i Varberg

Den 24-28 juni är det regnbågsdagar i Varberg. Föreningen ProLove som brukar arrangera Pride Varberg har ställt om till Regnbågsdagar, ett anpassat evenemang med anledning av pandemin.

Med anledning av corona/covid-19 går det inte att genomföra Pride Varberg som vanligt. Istället för parad och aktiviteter i Societetsparken blir det regnbågspromenad, som är tillgänglig både fysiskt och digitalt. Promenaden har stopp med regnbågsskyltar runt om i centrala Varberg med både information och quizfrågor. Promenaden avslutas på Kulturhuset Komedianten, här visas utställningen Så minns vi, finns vi – en utställning om hbtq, nazism och rasism

Föreningen är också på plats på torget under torgdagarna för att, tillsammans med RFSL, diskutera lösningar utifrån ett HBTQIA-perspektiv.

Pride Varberg har arrangerats av den ideella föreningen ProLove sedan 2015. Varbergs kommun stödjer arrangemanget bland annat genom föreningsbidrag.

Läs mer om Pride Varberg på www.pridevarberg.comlänk till annan webbplats.