Sök

2021-05-31

Resurshundförare – unik vuxenutbildning startar i höst

Den 18 oktober i år startar utbildningen Resurshundförare i samverkan med Munkagårdsgymnasiet och Vuxenutbildningen i Varberg. Utbildningen är dels populär bland hundintresserade men är också nationellt unik eftersom den endast finns i Varberg.

Brun hund som blir klappad

Människan utbildas, inte hunden

Till skillnad från traditionella hundutbildningar utbildas personerna som läser utbildningen, inte hundarna. Hundförarutbildningen är en gymnasial vuxenutbildning och riktar sig till de som arbetar med människor och vill interagera med hundar som resurs i olika yrkesprofessioner utifrån ett hälsofrämjande perspektiv. Rätt hundar matchas med rätt sammanhang för att uppfylla individuella behov hos såväl människa som hund som tillgodoses och berikar varandra.

Utbildningen läses dels via flexstudier med primära distansstudier under cirka 25 veckor med ett par träffar på Munkagårdsgymnasiet i Tvååker.

På Vuxenutbildningen i Varbergs hemsida finns mer information om utbildningen där ansökan sker via webbansökan. Ansökan öppnar den 2 augusti 2021 med utbildningsstart den 18 oktober 2021.

Ta del av SVT Hallands inslag som publicerades den 29 maj Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.