Sök

2022-04-06

Ringhals och Södra Cell står bakom ny utbildning på Campus Varberg

Processtekniker med inriktning hållbar produktion är en ny yrkeshögskoleutbildning som tagits fram av 25 företag i samverkan med Campus Varberg. Efterfrågan på utbildade processtekniker är stor.

Foto: Natalie Greppi

Stor efterfrågan på processtekniker

Förra veckan besökte representanter från Ringhals, Södra Cell och Campus Varberg eleverna på Peder Skrivares skola för att berätta om sina verksamheter kopplat till Campus Varbergs nya yrkeshögskoleutbildning som startar i höst. Från branschens sida är intresset stort att rekrytera processtekniker i framtiden.

– Vi kan garantera jobb efter den här utbildningen och har behov av 15 nya processtekniker varje år, säger Erica Karlsson till Hallands Nyheter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., kompetensstrateg på Södra Cell.

Efterfrågad utbildning

Campus Varbergs yrkesutbildningar formar utbildningarna i tätt samarbete med branschen och ser till att efterfrågan möts.

– Det första initiativet för att få igång utbildningen kom från Södra Cell och Ringhals. De beskrev ett mycket stort anställningsbehov av yrkesrollen. När vi på Campus Varberg kontaktade ett större antal branscher och företag såg vi att behovet av processtekniker var stort även där. Samverkan med företagen i utformandet av utbildningen har handlat om att ta fram en modern utbildning med ett innehåll som speglar framtiden inom hållbar processindustri, säger Pär Wiik vid Campus Varberg.

Ansökan är öppen

Ansökan till Campus Varbergs utbildningar är öppen. Sista dag för ansökan är den 19 april. Läs mer om utbildningarna här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..