varningsikon

2020-06-18 08.25

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Bevattningsförbud råder i hela Varbergs kommun fr.o.m. den 18 juni. Du hittar även vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2019-11-06

Samhällselever som EU-parlamentariker i Strasbourg

Tordag den 7 november kommer eleverna på Samhällsprogrammets internationella profil delta i Euroscola, där de får besöka och hålla tal i Europaparlamentet.

Eleverna i Samhällstrean besöker Strasbourg och Europaparlamentet, där de tillsammans med utvalda skolklasser från andra medlemsländer får uppleva en dag som Europaparlamentariker.

Elever från alla medlemsländer för debattera i "utskott" under förmiddagen för att under eftermiddagen diskutera i "plenum". Debattämnena är migration och integration, miljö, EU:s framtid, säkerhet och mänskliga rättigheter, ungdomssysselsättning samt utvecklingsbistånd.

Varje skola har representanter som får inta talarstolen för att presentera sin skola och blicka ut över plenisalen. Arbetsspråket för eleverna är engelska eller franska och alla debattinlägg görs på ett annat språk än elevens modersmål. Detta kommer att direktsändas klockan 10.00 på torsdagen: www.europarl.europa.eulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster