varningsikon

2020-05-25

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2018-03-02

Seniormässan jubilerade med hälsa i fokus

Seniormässan firade 10-årsjubiléum med nytt publikrekord. 2316 personer kom till mässan. Varbergs kommun lyfte bland annat fram nyheter från kommunen, hälsa och ett gott liv i smarta hem.

Författaren och professorn Bertil Marklund.*

Bland årets programpunkter fanns artisten Christer Sjögren, modevisning, träning för seniorer, reseberättelser m.m.

På programmet fanns även en föreläsning med Bertil Marklund, läkare och professor i allmänmedicin och folkhälsa vid Göteborgs universitet. Han gav goda råd inom hälsa och levnadsvanor. I anslutning till hans presentation berättade Cecilia Linjer på socialförvaltningen om kommunens montrar med hälsa i fokus och om kommunens utbud inom hälso-området som till exempel satsningen på Aktiv senior och ny vardagsteknik.

Bild 2*

Socialförvaltningen bjöd in till diskussion om hälsa: tips i vardagen med koppling till kommunens utbud och det fanns också möjlighet att prova på hälso-aktiviteter.

Varbergs kommun hade utställare inom många olika områden som till exempel: kultur, fritid, mat, äldreomsorg, surfcafé, anhörigstöd med mera. Nyheter från kommunen som Aktiv senior (mötesplatser och aktiviteter) och Varberg direkt (kommunens nya kundservice) fanns också på plats.

Bild 3*

Seniormässan anordnas av Varberg event, med socialförvaltningen Varbergs kommun som partner och huvudutställare.

Media om Seniormässanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


 

Se film från Seniormässan:*Författaren och professorn Bertil Marklund berättade om hur man kan må bättre och leva längre genom konkreta tips i vardagen.

 

Bild 2: I samverkan med Hälsoteknikcentrum Halland visade förvaltningen upp enkla lösningar i vardagen för ett gott liv i ett smart hem.

 

Bild 3: I kommunens montrar kunde man titta på eller prova på olika aktiviteter. Här Seniordans som finns på kommunens mötesplatser i konceptet Aktiv senior.