Sök

2018-03-02

Seniormässan jubilerade med hälsa i fokus

Seniormässan firade 10-årsjubiléum med nytt publikrekord. 2316 personer kom till mässan. Varbergs kommun lyfte bland annat fram nyheter från kommunen, hälsa och ett gott liv i smarta hem.

Författaren och professorn Bertil Marklund.*

Bland årets programpunkter fanns artisten Christer Sjögren, modevisning, träning för seniorer, reseberättelser m.m.

På programmet fanns även en föreläsning med Bertil Marklund, läkare och professor i allmänmedicin och folkhälsa vid Göteborgs universitet. Han gav goda råd inom hälsa och levnadsvanor. I anslutning till hans presentation berättade Cecilia Linjer på socialförvaltningen om kommunens montrar med hälsa i fokus och om kommunens utbud inom hälso-området som till exempel satsningen på Aktiv senior och ny vardagsteknik.

Bild 2*

Socialförvaltningen bjöd in till diskussion om hälsa: tips i vardagen med koppling till kommunens utbud och det fanns också möjlighet att prova på hälso-aktiviteter.

Varbergs kommun hade utställare inom många olika områden som till exempel: kultur, fritid, mat, äldreomsorg, surfcafé, anhörigstöd med mera. Nyheter från kommunen som Aktiv senior (mötesplatser och aktiviteter) och Varberg direkt (kommunens nya kundservice) fanns också på plats.

Bild 3*

Seniormässan anordnas av Varberg event, med socialförvaltningen Varbergs kommun som partner och huvudutställare.

Media om Seniormässan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


 

Se film från Seniormässan:*Författaren och professorn Bertil Marklund berättade om hur man kan må bättre och leva längre genom konkreta tips i vardagen.

 

Bild 2: I samverkan med Hälsoteknikcentrum Halland visade förvaltningen upp enkla lösningar i vardagen för ett gott liv i ett smart hem.

 

Bild 3: I kommunens montrar kunde man titta på eller prova på olika aktiviteter. Här Seniordans som finns på kommunens mötesplatser i konceptet Aktiv senior.