varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2020-06-15

Simstadion ökar taket för antalet besökare

Det maximala antalet besökare som släpps in på Simstadion samtidigt ökas på prov, från maximalt 50 personer till maximalt 75 personer initialt.
- Vi ser att besökarna följer de restriktioner vi har satt upp och att vi därmed kan öka maxantalet utan att riskera att det blir trängsel, säger Olof Johansson, enhetschef.

Simstadion öppnade för säsongen den 23 maj. För att kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående corona/covid-19 är anläggningen öppen med ett antal restriktioner, bland annat begränsas antalet besökare under de tider simstadion är öppen för allmänheten. Det maximala antalet besökare var inledningsvis 50 personer. Nu ökas taket till 75 personer på prov från och med måndag 15 juni.

- Vi ser att våra besökare är duktiga på att hålla avstånd och att många duschar och byter om hemma istället för att nyttja omklädningsrummen. Om vi märker att förändringen faller ut väl ut kommer vi att öka maxantalet till 100 personer längre fram. Märker vi att det inte fungerar går vi istället tillbaka till 50 personer, förklarar Olof Johansson.

Att hålla Simstadion öppen räknas inte som en allmän sammankomst eller offentlig tillställning. Därför omfattas inte anläggningen av förbudet mot att samla fler än 50 personer. Vi är dock skyldiga att säkerställa att det inte uppstår trängsel och att personal och besökare kan följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Övriga restriktioner på Simstadion kvarstår och öppettiderna för allmänheten är fortsatt måndag-fredag kl. 06.30-8.30 samt kl. 10-17 lördagar och kl. 10-15 söndagar.

Läs mer om Simstadions öppethållande sommaren 2020.

Vanliga frågor och svar om Simstadion 2020