Sök

2020-08-31

Simstadion stänger för säsongen tidigare än planerat

Simstadion stänger för säsongen en vecka tidigare än planerat, detta med anledning av en trasig pump. Som kompensation öppnas Veddige simhall tillfälligt upp 2-6 september med fri entré.

Simstadion var planerad att hålla öppet till och med 6 september. Under måndagen gick en av de två huvudpumparna sönder på Simstadion och anläggningen håller därmed stängt för säsongen från och med i morgon tisdag 1 september.

-Vi klarar att hålla vattenkvaliteten med hjälp av en pump resten av måndagen, men längre än så går det inte, förklarar Olof Johansson, enhetschef för kommunens badanläggningar.

Pumpen går inte att reparera eller byta ut med kort varsel. Därför stänger anläggningen för säsongen något tidigare än planerat. Pumpen kommer att åtgärdas inför säsongen 2021.

Extraöppet i Veddige simhall 2-6 september

Som kompensation öppnas Veddige simhall upp tillfälligt under vecka 36 (2-6 september) för att så långt det är möjligt kunna möta de behov som finns. Under de extraöppna tiderna är det gratis att bada.

Extraöppet vecka 36

Motionssim kl. 06.30-08.30 onsdag- fredag
Vattengympa kl.  07.45-08.30 onsdag och fredag
Allmänhetens bad kl. 10.00-17.00 lördag och söndag

Den planerade föreningsverksamheten flyttas till Veddige simhall under perioden 1-6 september. Den idrottsundervisning som skulle ha ägt rum på Simstadion under vecka 36 uteblir.

Veddige simhall öppnar för säsongen 12 september

Måndag-fredag vecka 37 (7-11 september) är Veddige simhall som planerat stängd. Personalen kommer då att säsongsstäda Simstadion och flytta utrustning därifrån till anläggningen i Veddige. Den 12 september öppnar Veddige simhall upp enligt ordinarie planering.