Sök

2022-02-03

Sista februari öppnar seniorrestaurangen på Apelvikshöjd

Lunchserveringen för pensionärer på Apelvikshöjd kommer att öppna igen med start den 28 februari, under förutsättning att inte pandemin ställer till det.

Första dagen på Restaurang Apelvikshöjd kommer det att serveras stekt frukostkorv med potatismos och stuvad vitkål samt kyckling à la coq au vin med rostad potatis. I den nyöppnade seniorrestaurangen erbjuds goda och näringsriktiga luncher till matgästerna, precis som på de övriga seniorrestaurangerna i kommunen.

Restriktioner kan påverka öppningsdatum

Efter att ha varit stängd sedan september är planen att öppna Apelvikshöjd måndag 28 februari för lunchservering mellan klockan 11.45 och 13.00 på vardagar.

Det finns dock en reservation med anledning av den rådande pandemin. Det kan komma nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Men det stora orosmolnet är ändå bemanningen. Det är ett ansträngt personalläge med stor frånvaro inom flera verksamheter i kommunen - även bland måltidspersonalen. Om personalsituationen påverkas ytterligare måste mat till förskolor, skolor och särskilda boenden prioriteras i först hand. Därför kan återöppnandet av Apelvikshöjd påverkas, men det återstår att se hur läget är i slutet av februari.

Bakgrund

Det var under förra året som beslut togs att stänga seniorrestaurangen på Apelvikshöjd. Det har varit många turer och diskussioner kring lunchserveringen vara eller inte vara.

I samband med budgetarbetet tillfördes extra resurser vilket gjorde att nya beslut fattades - att åter öppna restaurangen på Apelvikshöjd. Och nu har det alltså blivit dags.

Fler seniorrestauranger

Kommunen har ytterligare fyra seniorrestauranger. Två av dem är i centrala Varberg - Restaurang Go Middag på Södertull och Restaurang 1900 på Östergården. De andra två är Restaurang Ekekullen i Rolfstorp och Restaurang Kungsängen i Kungsäter.

Matsedlar och information om öppettider finns sidan som heter Seniorrestauranger. För att enkelt hitta dit kan du i din webbläsare skriva varberg.se/seniorrestaurang.

ikon

Nyheter