Sök

2021-02-19

Sjöaremossens isbana öppnar för allmänhetens åkning under sportlovet

Under sportlovsveckan gör Varbergs kommun ett nytt försök att öppna upp för allmänhetens åkning på Sjöaremossens isbana.

Närbild på skridskor på en isbana

I januari gav regeringen klartecken att hålla öppet kommunala utomhusanläggningar så länge verksamheten kan bedrivas i enlighet med gällande föreskrifter för att minska spridningen av covid-19.

Efter första tillfället med allmänhetens åkning på Sjöaremossens isbana konstaterade kommunen att det krävdes ytterligare insatser för att verksamheten skulle kunna bedrivas på ett smittsäkert sätt. Därför ställdes allmänhetens åkning in tillsvidare.

Under sportlovet kommer kommunen, tillsammans med isbaneföreningen att göra ett nytt försök att öppna upp för allmänhetens åkning. Denna gång med tydligare förhållningsätt och mer personal på plats.

Två pass – med max 100 personer

Under sportlovsveckan är Sjöaremossens isbana öppen för allmänheten måndag-fredag. Dagen delas upp ett förmiddags- och ett eftermiddagspass, 09.30-11.30 och 13.30-15.30. Maximalt 100 personer får vara på isanläggningen samtidigt.

Det kommer att finnas personal på plats som räknar antalet besökare och som stänger anläggningen när maxantalet är uppnått.

Läs mer på isbaneföreningens webbplats Länk till annan webbplats.

Varbergs kommuns samlade information med koppling till Länk till annan webbplats.coronaviruset covid-19. Länk till annan webbplats.