Sök

2021-09-08

Snart hävs restriktioner om deltagartak

Igår kom beskedet att restriktionerna för deltagartaket hävs i slutet av september. Senare i höst kommer salongerna åter kunna fyllas, något som Kulturhuset Komedianten och Varbergs Teater gläds över.

Tomma stolar i en teatersalong.

Snart fylls salongerna igen

Tidigare i år tog regeringen fram en plan för hur och när de restriktioner som har införts i Sverige under pandemin kan anpassas, och undan för undan tas bort. Igår kom beskedet att nästa fas kan tas den 29 september. Det innebär bland annat att deltagarbegränsningar för allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och privata sammankomster tas bort.

- Vi är glada över regeringens besked, och ser fram mot att kunna genomföra höstens fina och efterlängtade program i Kulturhuset Komedianten utan restriktioner, säger Sofie Brinkmo, enhetschef kultur, som även känner lättnad för alla föreningar, studieförbund och andra arrangörer som nu också kan fortsätta erbjuda kultur till invånarna i Varberg.

Det glädjande beskedet till trots, finns en medvetenhet om en oro för smittspridning:

-Vi fortsätter värna om varandra, och öppnar upp med försiktighet och omtanke, poängterar Sofie Brinkmo.

Bland de arrangemang som erbjuds i höst finns bland många andra konsert med folkmusikern och kompositören Sara Parkman, komikern Måns Möller som testar skämt, Jazz Corner med en handfull olika artister och Barnens bio på Varbergs teater.

ikon

Nyheter