Sök

2022-07-04
En person kastar en basketboll i korgen.

Foto: Mostphotos

Sommarbasket i Sjöallén

Nu när skejtrampen har tagits bort från Sjöallén vill vi fortsätta att fylla platsen med ett myller av människor, aktivitet och häng.

I sommar kommer Varbergs kommun därför skapa en tillfällig yta för basket på platsen. Ett nät sätts även upp för att skydda såväl basketspelare som trafikanter och bilar som parkerats i närheten.

- Det känns bra att kunna fortsätta att erbjuda ett sportigt inslag i Sjöallén som ligger centralt. Platsen har många besökare och en härlig blandning med allt från matförsäljning till mysiga platser att sitta och umgås på, säger Cecilia Frederiksen, avdelningschef på Offentliga rummet.

En helhet i området

Redan för några år sedan, innan skejtrampen kom på plats, fanns en diskussion kring Sjöallén. Varbergs kommuns linje har varit att skapa en aktiv plats för en attraktiv stadskärna. I Sjöallén finns i år dessutom en pumptrack för cykel och kick-bike, bordtennisbord och små lekhus.

Fler tillfälliga ytor i närheten är den sommarparkering med 88 p-platser utmed Östra hamnvägen som även den är på plats i sommar. I området finns även en ny utsiktsplats högst upp på parkeringshus Briggen redo för besökare.

Rampen togs bort i år

Skejtrampen togs bort i början av juni i år eftersom den var i allt för dåligt skick för att kunna användas. Varbergs Skateboardklubb, som sedan tidigare tagit över ägandet av rampen från kommunen, var eniga med Varbergs kommun om att ta bort rampen.

Skiss över en basketplan

Skiss över om placering av nät och plan.