Sök

2022-07-01

Spaden i marken för framtida skatepark

Nu är bygget av Varbergs första skatepark i kommunal regi officiellt igång! Under torsdagen togs det första spadtaget - eller ska vi kalla det ett ”första skate-tag”? Med skateboards ombyggda till spadar markerade politiker, tillsammans med unga inbitna skejtare från Varberg skateboardförening, byggets start.

Tre politiker och två unga skateboardåkare gräver med spadar gjorda av skateboardbrädor i en jordhög.

Äntligen är byggarbetet igång – känslan var genomgående när representanter från politiken, olika förvaltningar, kommunala bolag, föreningsliv och entreprenadsidan möttes för en spadtagsceremoni i strålande sommarvärme. Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande, Lena Språng, ordförande i kultur- och fritidsnämnden och Gösta Bergenheim, ordförande Varbergs Fastighets AB greppade spadarna tillsammans med framtida åkare i skateparken för ett gemensamt första spadtag.

Skateparken klar vid årsskiftet

Arbetet är redan i full gång på byggarbetsplatsen. Parken som kommer att ligga på en del av grönytan mellan Varbergs idrottshall och Påskbergsskolan vid Danska vägen har varit efterlängtad under lång tid. Efter årsskiftet ska parken stå färdig för att möta nya skate-talanger såväl som äldre skateboardrävar.

I den nya skateparken kommer det finnas streetyta och parkterrain med en bowl, och gott om ytor för umgänge. Parken kommer hålla OS-standard och ska passa skejtare i alla åldrar och på alla nivåer. Skateparkens bredd förväntas locka besökare året runt från såväl närområdet som mer långväga gäster; gammal som ung, nybörjare och mer erfarna åkare.