Sök

2022-05-02

Statens servicecenter lämnar kommunens lokaler

Inom kort lämnar statens servicecenter med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket kommunens lokaler och flyttar till Kyrkogatan 8. Kvar på Norra Vallgatan 14 finns kommunens kontaktcenter Varberg direkt.

Entrén till kommunens kontaktcenter Varberg direkt.

I februari 2018 öppnade kommunens kontaktcenter Varberg direkt. Den gamla telefonväxeln och receptionen ersättes och istället kom ett antal kommunvägledare som kan svara på frågor och ge dig som ringer eller kommer på besök hjälp direkt.

Ett par månader senare flyttade statens servicecenter in i samma lokaler på Norra Vallgatan 14. Tanken var att samla samhällsservicen på en plats genom att även Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket fanns i kommunens lokaler. Senare tillkom även Arbetsförmedlingen.

Lokaler som anpassats efter verksamheten

Nu, nästan exakt fyra år senare, flyttar statens servicecenter vidare till nya lokaler som är mer anpassade för att ta emot besök. Flytten sker torsdag 12 och fredag 13 maj, vilket innebär att dessa dagar har de stängt. Men givetvis kan du besöka Varberg direkt om du har ärenden till kommunen.

Från måndag 16 maj hittar du statens servicekontor på Kyrkogatan 8.

Kommunens service finns kvar!

Du som har ärenden till Varbergs kommun fortsätter att vända dig till Varberg direkt. Du är alltid välkommen till Norra Vallgatan 14 om du har frågor eller något du behöver hjälp med. Du kan givetvis också ringa 0340-880 00.

Varberg direkt finns för att underlätta för invånare, besökare och företagare att ta kontakt med kommunen och få god service, snabbare svar på frågor och enklare och effektivare hantering av ärenden. Det handlar om att öka tillgängligheten, kommunikationen och återkopplingen till dig och alla andra som vänder sig till Varbergs kommun.