Sök

2022-06-11

Tågresenärer - dela dina reseminnen!

Den konstnärstrio som ska gestalta den tillfälliga konsten på byggplanket på Västra Vallgatan startar nu sitt arbete med att samla in reseminnen för att få underlag till sitt kommande konstverk. Var med och inspirera till konstverket genom att dela dina minnesbilder av tågresor till, från och förbi Varberg!

Skiss av Johannes Heldén som visar flera lager av fantasi och verklighet vilket tillsammans skapar en tredimensionell värld.

Skiss på Utsikten "Vattenlinjer", med separerade lager.

- Vi vill ta del av minnen från tågresor både från varbergarna och resenärer hit. Berätta om oväntade möten, hisnande utsikter, missade byten och öppnade möjligheter - eller något helt annat. Minnesbilderna kommer att ingå som inspiration till verkets helhet, säger konstnärstrion Johannes Heldén, Jonas Runberger och Frans Magnusson.

Dela dina reseminnen genom att fylla i formuläret Spekulationszon Länk till annan webbplats. . Du hittar det även genom instagramkontot @spekulationszon (Frans Magnusson) Länk till annan webbplats. eller via Facebook Spekulationszon Länk till annan webbplats.. Där når du formuläret via Kontakta oss.

Ska skapa god upplevelse under byggtiden

Projektet Konst under byggtid sker i samverkan mellan Trafikverket och Varbergs kommun med syfte att skapa en god upplevelse av området i anslutning till där tunnel och dubbelspår byggs.

Den idéskiss som vann uppdraget om tillfällig konst på Västra Vallgatan tidigare i vår går ut på att skapa en temporär zon för spekulation om tid och rum. Minnen och berättelser ska samlas in och sedan vävas in i skapandet av nya ”utsikter” i form av tredimensionella tittskåp.

Själva arbetet på planket kommer i gång efter sommaren. Den konstnärliga gestaltningen planeras att invigas i september 2022.

På Trafikverkets webb kan du läsa mer om Konst under byggtid Länk till annan webbplats..