varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2018-01-25

Unga skådespelartalanger sökes till webbserie om att vara ung i Varberg

Älskar du att stå framför kameran? Är du mellan 12 och 25 år? Då kan du ansöka om att vara med i en ny webbserie om att vara ung i Varberg. Varbergsregissören Albin Glasell står för manus och regi.

Syftet med webbserien är att fler unga ska få upp ögonen för kommunens ungdomsverksamhet och att marknadsföra de möjligheter som erbjuds i form av mötesplatser, projekt, evenemang och ämnen på kulturskolan.

Fiktion möter verklighet

Huvudkaraktärerna och intrigerna är skrivna, men allt sker i ungdomsavdelningens riktiga verksamhet, exempelvis på ungdomsgårdarna och kulturskolan.

- Det blir en ganska urflippad webbserie med mycket humor och referenser till andra stora serier och filmer. Målbilden ligger långt ifrån den traditionella informationsfilmen. Jag kommer exempelvis hämta inspiration från ica-reklamen och Grotesco, säger Albin Glasell.

Inspelning i vår

Serien kommer att spelas in under mars/april 2018 och ska läggas ut på Youtube senare i år. Det planeras för ca 10 st avsnitt om 3-5 minuter.
Nu går projektet in i castingfasen.

- Vi behöver fyra unga förmågor som med passion och övertygelse kan ge liv åt våra huvudkaraktärer. Man behöver inte ha några formella meriter så länge man är mellan 12 och 25 år och älskar att stå framför kameran, säger Albin Glasell.

Vill du vara med?

Skicka din intresseanmälan till albin.glasell1@varberg.se senast 4 februari. Anmälan ska innehålla bild, ålder och en kort beskrivning av dig som söker.