varningsikon

2020-05-22

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs mer

Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-06-05

Välkommen till årets Nationaldagsfirande

Den 6 juni firar vi traditionsenligt Sveriges Nationaldag i Societetsparken. Det blir bland annat föreningsparad, flagghissning och konsert med Busbandet. Johanna Koljonen håller högtidstal och årets kultur- och fritidsutmärkelser delas ut. Kom och fira med oss!

Nationaldagsfirandet är en familjefest med något som passar alla. Klockan 13.30 är det högtidsstund med tal av kultur- och fritidsnämndens ordförande Christofer Bergenblock. Flaggan hissas och Johanna Koljonen håller högtidstal. Årets kultur- och fritidsutmärkelser och miljöpris delas ut och 2016 års guldmedaljörer uppvaktas.

Världsmusik och barnfavoriter

Därefter fortsätter firandet på scen med livemusik. Först ut är T.P. Orchestre Poly-Rythmo som bjuder på svängig afrobeat från Benin. Klockan 16.30 tar barnfavoriterna Busbandet med oss på en resa jorden runt på bara 10 låtar.

Aktiviteter i parken

I Societetsparken är det full aktivitet redan från klockan 12. Knyt ett vänskapsband eller gör en färgsprakande pin i Konstverkstan som tillfälligt flyttat ut i gröngräset. Lyssna på sagor på olika språk i bokbussen eller gå en klassisk tipspromenad. Träffa en lokal förening och mingla med Språkcaféet. På Urban Food Market kan du smaka på all världens mat.

Programmet i parken pågår från klockan 12-17. Det är fri entré. Stanna en stund eller hela dagen. Välkommen!

Program

Huvuddelen av firandet pågår i Societetsparken men det är även programpunkter på Varbergs torg, Varbergs Kyrka och Södra fästningshörnan.

Mer om Nationaldagsfirandet

Ladda hem programmet som pdfPDF (pdf, 181.2 kB)

ikon

Nyheter