varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2019-05-15

Varberg är Årets superkommun - igen!

En attraktiv arbetsmarknad, hög befolkningstillväxt och goda skolresultat var några faktorer som Dagens Samhälle lyfte fram när de under onsdagskvällen utsåg Varberg till superkommun för andra året i rad.

Det stod mellan Skövde, Kalmar och Varberg. Tre kommuner som var och en glänste lite extra i Dagens Samhälles stora granskning av kategorin småstads- och landsortskommuner. Utmärkelsen gick slutligen till Varbergs kommun med motiveringen:

Årets vinnare utmärker sig genom ett högt snittbetyg, att vara topp tio i hela 8 av 18 kategorier är extraordinärt. Och det är inta bara hög kvalitet inom skola och utbildning som utmärker. Kommunens attraktivitet förstärks genom goda resultat inom en rad Agenda 2030-områden, som hållbar konsumtion, inkluderande samhällen samt klimat och miljö. Onekligen är årets vinnare en kreativ mittpunkt med stort fokus på framtiden”

– En glad nyhet för alla de som bidrar till att Varberg fortsätter utvecklas. Med den här utmärkelsen får vi en bekräftelse på att vi gör många saker rätt, men vi ska också vara ödmjuka och komma ihåg att vi precis som andra kommuner har stora utmaningar, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande.

Årets superkommuner 2019

  • Stockholm i kategorin storstadskommuner
  • Halmstad i kategorin städer/stadsnära kommuner
  • Varberg i kategorin småstads-/landsbygdskommuner

Fem Varbergsbor berättar vad de tycker utmärker en superkommun