Sök

2021-01-22

Varbergs kommun återupptar fritidsaktiviteter för barn och unga successivt

Den 21 januari meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Dock undantas nu idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare. Varbergs kommun kommer att återuppta aktiviteter för barn och unga successivt.

Under torsdagen meddelade regeringen att de bedömer att nyttan av att ha öppet aktiviteter och mötesplatser för barn och unga överväger fördelarna med att hålla stängt. De uppmanar därför offentliga aktörer att återuppta idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för personer födda 2005 och senare, både utomhus och inomhus. Med anledning av detta samrådde Varbergs kommun med övriga hallandskommuner, Länsstyrelsen och Region Halland under torsdagen och fredagen. Nu har kommunerna enats om en inriktning för att öppna upp successivt enligt regeringens rekommendation - men efter lokala förutsättningar.

Det formella beslutet om att öppna upp aktiviteter för barn och unga beräknas fattas av kultur- och fritidsnämndens ordförande Lena Språng under fredagskvällen eller lördagen.

Mer information finns på www.varberg.se/corona Länk till annan webbplats.