Sök

2021-03-29

Varbergs konsthall öppnar för besökare den 6 april

Den 6 april slår Varbergs konsthall åter upp dörrarna för besökare. Utställningen Naturen som plats – verk ur samlingen visas till och med 25 april.

Foto: Fotograf Natalie Greppi AB

Regeringen har tidigare meddelat att kommunala verksamheter som lyder under begränsningsförordningen kan hållas öppna så länge förordningarna följs. Under fredagen beslutade Varbergs kommun, i samråd med övriga halländska kommuner och smittskyddsansvariga på Region Halland om en gemensam linje som innebär att kommunala konsthallar kan öppna upp för besökare. Nu är det klart att Varbergs konsthall öppnar upp för besökare från och med 6 april.

- Efter att ha haft stängt i sex månader är vi så glada för att äntligen få träffa våra besökare på plats i utställningarna igen, säger Johanna Holmström som är utvecklare för konst och utställningar.

Konsthallen kommer ha öppet ordinarie öppettider. För den aktuella utställningen gäller max sex besökare samtidigt i lokalen. Det kommer att finnas personal på plats som håller koll på antalet besökare och det finns så klart tillgång till handsprit och möjlighet att tvätta händerna.

Samlingsutställning med naturen i fokus

Under våren visas samlingsutställningen Naturen som plats – verk ur samlingen. Den innehåller ett mindre urval ur Varbergs kommuns konstsamling med naturen som den gemensamma nämnaren. Utställningen hängdes redan den 25 februari och har hittills visats för besökarna digitalt i sociala medier.

- Under pandemin har fler och fler sökt sig till naturen. Naturen är ett ständigt återkommande motiv i konsten och det kändes extra intressant att göra en utställning som utforskar vår relation till den just nu, berättar Johanna Holmström.

Verken spänner över 70 år med fokus på de senaste åren. Flera olika konstnärliga medier som fotografi, måleri och textil presenteras vilka visar på den bredd av uttryck som finns i samlingen.

Medverkande konstnärer: Rigmor Dahlqvist, Roj Friberg, Mandi Gavois, Johannes Heldén, Elsa Lillieroth-Dagås, Ivar Lövheim, Inka & Niclas, Sigfrid Ullman

ikon

Nyheter