Sök

2021-05-18

Varberg tar silver i Årets Superkommun 2021

Det blev inte tredje gången gillt för vår kommun. Varberg hamnade på en välförtjänt andra plats. Det blev istället Kalmar som vann titeln Årets Superkommun i kategorien småstads-/landsbygdskommuner och som under tisdagseftermiddagen korades av Dagens Samhälle.

Finalisterna i Årets Superkommen stod mellan Varberg, Kalmar och Skövde, tre kommuner som tidigare konkurrerat med varandra om titeln 2019, då Varberg vann. I årets gala, som hölls digitalt, blev det några spännande minuter innan resultatet kungjordes. I år blev det Kalmar som fick stå på prispallen. Varberg kom på en glädjande andra plats.

- Det är jättekul för Kalmar, grattis! Det blev inte tredje gången gillt för oss men jag känner en glädje och stolthet över att Varberg har blivit nominerad och finns med i toppen. Det är en bekräftelse på att Varberg fortsätter att utvecklas på ett bra sätt, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Grattis Kalmar! Jag tycker att vi ska vara stolta över att vara en av tre finalister. Det är ett väldigt fint kvitto på att vi gör rätt saker och på det goda arbete som våra medarbetare, föreningar och företag gör. Inför nästa år får vi se och lära av Kalmar så kan kanske Varberg återta förstaplatsen, säger Carl Bartler, kommundirektör.

Läs mer om Årets Superkommuner på Dagens samhälles webbplats Länk till annan webbplats..

ikon

Nyheter