Sök

2020-11-26

Vårt skyddsteam är nominerat till drottningens pris

Skyddsteamet på socialförvaltningens hälso- och sjukvårdsavdelning har nominerats till drottning Silvias prestigefyllda pris, Queen Silvia nursing award för det bildspråk Länk till annan webbplats.som använts i kommunikationen med personer med demens under Corona-pandemin.

- Tidigt i pandemin blev det tydligt att det var utmanande att kommunicera med personer med kognitiv sjukdom om Covid-19. Patienterna behövde få anpassad information för att kunna förstå och delta i sin egen vård. Därför tog vi fram ett stödmaterial i form av bilder, och dessa har vi haft stor hjälp av, säger Therese Kleveland sjuksköterska och en del av skyddsteamet i Varberg.

Läs mer om nomineringen - Varbergs kommuns bidrag Länk till annan webbplats.

Prestigefullt pris som delas ut av drottningen

Queen Silvia nursing award är ett stipendium för sjuksköterskestuderande och sjuksköterskor och har instiftats för att uppmärksamma en av vår framtids största globala utmaningar – den åldrande befolkningen och behovet av väl fungerande äldreomsorg och demensvård. Årets prisutdelning är speciell och det uppmärksammas också av prisutdelaren som på sin hemsida betonar att:

”sjuksköterskornas centrala roll aldrig tidigare har prövats på ett så stort och omfattande vis som under det här årets pågående kris med coronaviruset. Särskilt inom äldreomsorgen och inom vården av kognitivt sjuka har sjuksköterskor och närstående världen över lidit förödande konsekvenser under denna tid.”

Som stipendiat får man motta ett stipendium på 60 000 kr samt en utmärkelse från H.M. Drottning Silvia under en ceremoni i Stockholm samt ett unikt anpassat program hos samarbetspartners i såväl Sverige som utomlands. Stipendiet uppmuntrar talanger inom omvårdnad till att bli delaktiga i utvecklingen av sjukvården och kompetensutvecklingen inom omvårdnaden. Genom uppmärksammandet av sjukskötersketalanger och av deras idéer syftar projektet till att öka statusen för professionen samt till att uppmuntra nästa generations sjukvårdstalanger till att välja det här yrkesområdet.

Gå in och rösta – stötta Varbergs bidrag

De som står bakom stipendiet har valt att ge sina följare på Facebook en möjlighet att rösta fram en favorit i år som ska vara med i en final med sammanlagt 6 bidrag.

- Ibland händer det att vi som arbetar för en bättre vård och omsorg i vår kommun blir uppmärksammade. Tycker du också att alla personer har rätt till att förstå och ge samtycke till sin vård så rösta gärna på Varbergs bidrag. Jag är så tacksam för detta fina team som alltid sätter patienten och personen i fokus, även mitt i en pandemi, säger Kristin Ahne, chef för hälso- och sjukvårdsavdelningen.

OBS! Du kan ge en röst om dagen fram till 30/11.

Gå in och rösta här: https://poll.app.do/QSNASverige Länk till annan webbplats.

Se drottning Silvias uttala sig om priset Queen Silvia nursing award Länk till annan webbplats.