varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

2018-07-06

Vi hjälper djuren i torkan

Vi har fått frågor från invånare som undrar om vi kan hjälpa till med att skänka foder till djur. Vi vill naturligtvis gärna hjälpa till och erbjuder därför lantbrukare att klippa en del av stadens grönytor och använda gräset som foder.

Gräs

För att gräset ska räcka till så många som möjligt får varje person eller företag en yta. Kravet är att lantbrukare klipper utan ersättning. De får inte betalt för att de klipper, däremot får de behålla gräset.

Gräset får inte säljas. Det får bara användas som foder till de egna djuren.
När balarna är plastade ska de tas bort omgående. Arbetet ska utföras på ett professionellt sätt. Därför måste drift- och anläggningsavdelningen kontaktas först.

Den som är intresserad av en yta hör av sig till Varberg direkt på 0340-88 000. Vi har ingen möjlighet att ta emot ansökningar via Facebook.