Sök

2021-05-12

Wästbygg går in som partner i Hotell Västerport

Byggbolaget Wästbygg blir nu majoritetsägare i Hotell Västerport i Varberg AB och kommer också att vara totalentreprenör för själva bygget.
-Vi vill vara en del av utvecklingen i Varberg, säger Jörgen Andersson, vd och koncernchef på Wästbygg.

På tisdagskvällen informerades kommunledningen.
-Det känns mycket bra det här. Klokt att ta in en kapitalstark partner med stort kunnande inom byggbranschen. Dessutom med en stark koppling till Varberg, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

Ett hotell både för Varbergsbor och besökare

Wästbyggs vd Jörgen Andersson är född och uppvuxen – och bor – i Varberg.
-Varberg är fantastiskt, och Västerports läge är ännu mer fantastiskt. Med den nya stationen och kopplingarna både norr och söderut kommer Varbergs attraktivitet öka ännu mer. Wästbygg har ju haft kontor i Varberg i många år och vi vill vara en del av den utveckling som staden gör, säger han.
Hotellet blir först ut i den nya stadsdelen med planerad byggstart 2023.
-Det kommer att bli ett hotell som är lika mycket till för Varbergsborna som för besökare, säger Jörgen Andersson.

Uppvaktade av flera

Även Boris Lennerhov, ordförande i Hotell Västerport i Varberg AB, är nöjd och känner tillförsikt.
-Sedan pandemin bröt ut har det varit hela havet stormar i hotellbranschen. Jag är inte så nervöst lagd av mig, men jag måste säga att det känns väldigt bra. Det är trots allt ett 600-miljonersprojekt.
Han berättar att de blivit uppvaktade av flera olika bolag som varit intresserade av att vara med i hotellprojektet.
-Varberg skiljer sig från storstäderna, och har inte alls tappat lika många hotellnätter det senaste året. Vi är ganska så övertygade om att det finns en stor potential för att det här ska bli riktigt bra.

”Med på banan”

För ett år sedan tecknade bolaget Hotell Västerport i Varberg AB ett markanvisningsavtal med kommunen, om att bygga hotell och p-hus i stadsdelen.
I Hotell Västerport i Varberg AB ingår bolagen Casmé och Vesterhavsgruppen. Det var Casmé som vann markanvisningstävlingen 2018.
2019 blev det klart att det är Petter Stordalens bolag Nordic Choice Hotels som ska driva hotellet.
-Choice har det tufft, men jag pratade med dem så sent som i förra veckan och de säger att de är 100 procent med på banan, säger Boris Lennerhov.

*Wästbygg är ett entreprenad- och projektutvecklingsbolag noterat på Nasdaq Stockholm. 2020 hade bolaget en omsättning på cirka 3,8 miljarder kronor och 310 anställda.