varningsikon

2021-02-26

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2020-06-02

Ytterligare en nominering från White Guide Junior

En av de coolaste skolrestaurangerna som White Guide Junior besökt finns på Lindbergs skola. Nu är den nominerad till ”Årets skolrestaurang 2020” i tävlingen som avgörs i september.

”I en ombyggd gammal lada hittar vi en av de coolaste skolrestauranger vi besökt, tillhörande Lindbergs skola i Varberg. Förutom råa väggar och en av bara glas möts man av en inspirerande visning av dagens lunch. Bara att slå sig ner och njuta!”

Så skrev White Guide Junior på Instagram den 12 februari. Det här besöket på Lindbergs skola ledde till en nominering i kategorin ”Årets skolrestaurang”.

- Det är fantastiskt kul! Alla blir lite stolta för vi är i topp 30 i Sverige, säger Josefina van Eden, som är förstekock på Lindbergs skola.

Hon berättar att det kommit mycket reaktioner på kökets Instagramkonto, både gillamarkeringar och gratulationer. (@lindbergskok Länk till annan webbplats.)

- Vi har hört en del barn säga att vi kan bli Sveriges bästa skolrestaurang.

Helheten bedöms

White Guide Junior/Senior åker varje år runt till drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden. De tittar inte bara på maten på tallriken utan bedömer helheten. Smak, näring, säkerhet, måltidsmiljö, kommunikation, hållbarhet, service, pedagogiskt samarbete och ambitioner är några av de saker de tar hänsyn till vid besöken och i bedömningen.

Förra året nominerades Varbergs kommun i kategorierna ”Årets hållbara offentliga restaurang” och ”Årets förskolekock”. I år har det också blivit två nomineringar: ”Årets Pep-skola” och” Årets skolrestaurang”.

Inspirerande presentation

Dagen då White Guide Junior var på Lindbergs skola serverades fiskpudding med skirat smör och potatis, kokospanerad halloumi med rostad sötpotatis och kalops.

Sättet som maträtterna presenterades ansågs vara inspirerande. Så vi får hoppas att de njöt så mycket att det tar skolrestaurangen hela vägen till förstaplatsen. Besked kommer den 15 september.

Läs också om nomineringen till ”Årets Pep-skola”.