Sök

Skolvägen 26, Kungsäter

Beskrivning 

8 lägenheter på 34 kvm, alla med trevligt kök, vardagsrum, dusch och toalett. På boendet finns också ett gemensamt vardagsrum och kök. Alla lägenheter har närhet till gemensam trädgård. Den vackra naturen i vår närmaste omgivning är vår största inspirationskälla. Boendet är en del av det omkringliggande samhället vilket ger närhet till lokalt utbud av service såsom frisör och fotvård.

Boende, inriktning demenssjukdom

Målsättning

Vår målsättning är att du skall kunna fortsätta leva ditt eget liv, hela livet.
Vi erbjuder dig ett boende där våra ledstjärnor är gott bemötande, trygghet, delaktighet, meningsfullhet och att omsorgen skall vara av god kvalitet och där omsorgen baseras på självbestämmande och integritet.

Kompetens

På Skolvägen 26 arbetar undersköterskor och vårdbiträden. Vi har tillgång till sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare vid behov. Flera av personalen har utbildning i taktil stimulering. Personalen får regelbunden handledning och vi har tillgång till kommunens demensteams specialistkunskap. Kompetensutveckling sker kontinuerligt.

Övrigt

I anslutning till boendet finns en stor och vacker trädgård som erbjuder fina möjligheter till omväxlande utevistelse i trygg och inspirerande miljö. I trädgården kan man sysselsätta sig i vårt växthus eller pyssla med våra hönor i hönshuset. Det går även bra att bara sitta och njuta av de vackra omgivningarna.

Planerade aktiviteter genomförs minst 2 gånger i veckan. Till vår vävstuga och vår keramikverkstad är alla välkomna att skapa och att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Till vår restaurang, Café Kungsängen, är alla välkomna. I boendets lokaler finns även en liten kiosk. Frisör och fotvård finns tillgänglig för de som önskar. På boendet bor katten Pelle.

ikon

Kontakta oss

Kontakta boendet

Telefonnummer till ansvarig chef Sara Karlström Forsman: 0767-64 83 84
E-post: sara.karlstrom.forsman@varberg.se
Hemsida: www.varberg.se/varbergsomsorg
Postadress Skolvägen 26, 519 92 Kungsäter
Ängslyckan Tel: 0723–836487 eller 0723–836456

ikon

Självservice & blanketter