Sök

Aktuella uppdrag bli stödfamilj/kontaktfamilj

Här hittar du våra aktuella uppdrag för att bli stödfamilj/kontaktfamilj. Du anmäler ditt intresse för ett uppdrag genom att kontakta oss via e-post. Uppge då referensnr för det uppdrag du vill söka eller veta mer om samt dina kontaktuppgifter.

Kontaktfamilj sökes till syskonpar

2018.07.30. Kontaktmannapoolen söker en familj till ett syskonpar, en pojke 8 år och en flicka 6 år, en helg i månaden. Barnen behöver regelbundet vistas i en annan familj, att få utöka sitt nätverk av trygga vuxna och bli aktiverade utifrån sina behov. Barnen är glada, aktiva och behöver röra sig mycket. De gillar bland annat att hoppa studsmatta, cykla samt att bada. De är vana vid djur. Som familj får ni gärna bo på landet.
Referensnr: KF3

Stödfamilj till pojke 7 år

2018.04.03. Kontaktmannapoolen söker en lugn och trygg stödfamilj till en liten pojke på 7 år. Pojken är fascinerad av fakta och kunskap. Just nu intresserar han sig för Titanic, men annars är även fåglar och natur spännande för honom. Han tycker om havet, fiske och att åka skateboard. Han tittar gärna både på Vetenskapens värld och humorklipp på Youtube. Pojken tycker det är skönt när det är tyst omkring honom, han har diagnosen högfungerande autism. Han har specialintressen som byts av ibland. Familjen vi söker får gärna vara ensamhushåll, men kan även vara ett par. Helst inte en stor familj då pojken behöver ha det lugnt omkring sig. Omfattningen ligger på 2 dygn per vecka men sökandefamiljen är även öppen för färre dygn.
Referensnr: SF6

Stödfamilj sökes till spel- och bondgårdsintresserad 11 åring

2018-01-04. Kontaktmannapoolen söker en familj med tid och engagemang att regelbundet ta emot en pojke på 11år. Pojken har autism och Adhd och behöver förberedas på vad som ska hända under dagen. Han är teknisk, gillar datorer och att konstruera saker. Han är bra på att hitta lösningar på problem. Djur är en viktig del i hans liv, speciellt hundar. Ett önskemål är att ni bor på en gård med maskiner då det är något som intresserar pojken. Finns det barn i familjen bör de vara något äldre.
Referensnr: SF4

Stödfamilj sökes till pojke 11 år

Kontaktmannapoolen söker en trygg familj, gärna på landet, som har utrymme att regelbundet ta emot en 11-årig pojke. Pojken har diagnos autism och ADHD. Detta innebär för honom
att han bland annat behöver förberedelser inför vad som ska hända, gärna med bilder, att han har svårt med för mycket och för höga ljud. Det är en glad pojke med mycket humor och energi. Han tycker om musik, dans, simma och bada i simhall. Han är bra på att bygga lego och kan mycket om dinosaurier. Pojken tycker om djur, särskilt hundar.
Refnr SF3

Stödfamilj sökes till pojke 9 år

Kontaktmannapoolen söker en familj eller ett par som har tid och engagemang för att regelbundet ta emot ett extra barn. Pojken har diagnos inom autismspektrat och ADD vilket innebär att han behöver en lugn miljö och förberedelser på vad som ska hända, gärna med bilder. Han kan också behöva stöd vid socialt samspel då detta kan vara svårt, det bör därför inte finnas för många barn i familjen.
Pojken tycker om att vara ute i skogen, bygga kojor och bygga lego. Han tycker om och är bra på kartor och rymden. Det är viktigt att ni som stödfamilj är lugna, stabila och rökfria. Det är också viktigt att ni inte har hund då pojken är hundrädd.
Refnr SF2

ikon

Kontakta oss

Kontaktmannapoolen

0340-885 54

0340-889 89

0340 - 887 69

kontaktmannapoolen@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter