Sök

Aktuella uppdrag bli stödfamilj/kontaktfamilj

Barn och vuxen som planterar blommor i en trädgård

Här hittar du våra aktuella stödfamiljs/kontaktfamiljsuppdrag. Du anmäler ditt intresse genom att fylla i en intresseanmälan via e-tjänst nedan eller kontaktar oss via e-post.

Stödfamiljer sökes till barn i åldrarna tio till femton år

Gemensamt för barnen är att de mår bäst av en förutsägbar dag och att de tycker det är jobbigt att vistas i stökiga, högljudda miljöer med mycket folk. Vissa av barnen har ett dataintresse och gillar att ta det lugnt medan andra är mer aktiva och gillar att vistas ute i naturen, att rida och kanske att cykla. Andra intressen hos barnen är att baka, rita, bygga lego, hoppa studsmatta, fiska, cykla, lyssna på musik. För några av barnen känns det tryggast med bara en eller två vuxna i stödfamiljen medan andra skulle tycka det vore roligt om där även bor andra barn/ tonåringar. 

De familjer som passar bäst till barnen är familjer som är lugna, trygga och gärna kanske lite ”fyrkantiga” dvs. som är bra på tydlighet, planering och struktur. Humor, skratt och glädje är också viktigt så klart!

Vill Du veta mer om våra uppdrag eller vad det innebär att vara stödfamilj- skicka in en intresseanmälan via självservice nedan så hör vi av oss.

Kontaktfamilj till syskonpar i 10-11-årsåldern

21.03.30 Kontaktmannapoolen söker en kontaktfamilj, gärna på landet, som tycker om att vara aktiv.
Barnen tycker om och har behov av att vara aktiva. De tycker om djur, gärna hästar, att simma och spela fotboll. Uppdraget innebär att ta emot ett syskon åt gången varannan helg för att de ska få möjlighet till och egentid med fler trygga vuxna. Är du intresserad av uppdraget så skicka in en intresseanmälan via självservice nedan så hör vi av oss till dig.
Referensnr: KF2

Stödfamilj till flicka i yngre tonåren med autismspektrumdiagnos

21.03.29. Vi söker en stödfamilj till en glad flicka med mycket humor som tycker om djur och natur, gillar att baka, läsa, spela tv-spel och att titta på film. Hon tycker om att hitta på saker, och rutiner och framförhållning är bra då det ger trygghet. Familjen vi söker bör därför gilla att planera sina aktiviteter i förväg istället för att göra saker spontant och oförberett. Ni får gärna tycka om aktiviteter som innefattar djur och natur. Det är bra om ni bor i en lugn miljö/område då flickan är ljudkänslig, ett önskemål (ej krav) från sökandefamiljen är att ni bor på landet. Om ni är ett par eller ensamhushåll spelar ingen roll. Har ni hemmaboende barn är det lämpligt att de är äldre än flickan. Uppdraget avser 4 dygn/månad och vårdnadshavare ser gärna att flickan om möjligt, även kan vistas hos er på vardagar. Är du intresserad av uppdraget så skicka in en intresseanmälan via självservice nedan så hör vi av oss till dig.
Referensnr: SF13

Kontaktfamilj till pojke 11 år

21.03.12. Kontaktmannapoolen söker kontaktfamilj till en 11-årig pojke. Gärna äldre vuxna ute på landet. Kanske har ni ett lantbruk med djur, men helst iallafall en hund. Pojken är en go kille som tycker om att uppleva saker och hänger med på det mesta. Har ni barn bör de inte vara jämnåriga. Omfattningen ligger på 1-2 helger per månad. Tror du att du/ni skulle passa som kontaktfamilj till pojken så skicka in en intresseanmälan via självservice nedan så hör vi av oss.
Referensnr: KF1

LSS-uppdrag: Stödfamilj sökes till 15-åring

20.11.26. Kontaktmannapoolen söker en trygg och stabil stödfamilj som är intresserad av att ta emot en femtonårig kille i sitt hem en till två helger i månaden. Det är en ganska social tonårskille som gillar att sitta och prata, kolla film eller på Youtube. Han gillar djur, är intresserad av språk och olika samhällsfrågor. Det optimala vore en familj med lantbruk, maskiner eller kanske ett eget åkeri, men alla alternativ är intressanta. Ensamhushåll eller ett par spelar ingen roll. Det får gärna finnas andra ungdomar i familjen men det är inte ett måste.
Referensnr: SF12

Stödfamilj till pojke 10 år

20.09.25. Kontaktmannapoolen söker en lugn och trygg stödfamilj till en pojke på 10 år. Pojken är fascinerad av fakta och kunskap. Han tycker om djur och just nu intresserar han sig extra för fotografering, fåglar och fiskar. Han tycker även om havet, fiske och fotboll. Han tittar gärna både på faktaprogram på tv och på humorklipp på Youtube. Pojken tycker det är skönt när det är tyst omkring honom, han har diagnosen högfungerande autism. Han har specialintressen som byts av ibland.
Familjen vi söker kan vara ensamhushåll eller ett par men helst inte en stor familj eller familj med små barn, då pojken behöver ha det lugnt omkring sig. Omfattningen ligger på 4 dygn per månad, men familjen är öppen för en lösning med färre dygn. Tror du att du skulle passa som stödfamilj till pojken så skicka in en intresseanmälan via självservice nedan så hör vi av oss till dig.
Referensnr: SF11


ikon

Kontakta oss

Kontaktmannapoolen

0340-885 54

0340-889 89

0340 - 887 69

kontaktmannapoolen@varberg.se

Självservice & blanketter