varningsikon

2020-08-10 07.20

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Du hittar vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Aktuella uppdrag bli stödfamilj/kontaktfamilj

Här hittar du våra aktuella stödfamiljs/kontaktfamiljsuppdrag. Du anmäler ditt intresse genom att fylla i en intresseanmälan via e-tjänst nedan eller kontaktar oss via e-post.

Stödfamilj till pojke 10 år

2020.05.11. Kontaktmannapoolen söker en lugn och trygg stödfamilj till en pojke på 10 år. Pojken är fascinerad av fakta och kunskap. Han tycker om djur och just nu intresserar han sig extra för fåglar och fiskar. Han tycker även om havet, fiske och ibland fotboll. Han tittar gärna både på faktaprogram på tv och på humorklipp på Youtube. Pojken tycker det är skönt när det är tyst omkring honom, han har diagnosen högfungerande autism. Han har specialintressen som byts av ibland. Familjen vi söker kan vara ensamhushåll eller ett par men helst inte en stor familj då pojken behöver ha det lugnt omkring sig. Är du/ni intresserade av uppdraget skicka in en intresseanmälan via vår e-tjänst eller ring handläggare Madeleine, 0340-885 54 för ytterligare information.
Ref.nr: SF11

Kontaktfamilj sökes till nioåring

2020.03.04. Vi söker en familj på en eller två vuxna som skulle vilja bli kontaktfamilj till en charmig och pratglad liten gosse på nio år. Du/ni bör ha tålamod och intresse att lyssna in pojken.

Pojken tycker om när det är tyst och lugnt hemma och vill därför inte att det ska finnas andra barn i familjen. Hans önskemål är att få vara med och laga mat eller baka, gå promenader i skogen, bada i simhall eller ”bara vara”. Rymden är ett stort intresse och han gillar djur, särskilt hundar.

Pojken vill gärna veta i förväg vad ni ska göra under helgen, och vårdnadshavare kan vara behjälplig med strukturen kring detta för pojken. Önskemålet är vistelse var tredje helg samt en extra vecka att fördela över sommaren.

Är du/ni intresserade av uppdraget?
Skicka in en intresseanmälan via vår e-tjänst eller ring handläggare Annika, 0340- 887 69 eller Madeleine, 0340-885 54 för ytterligare information om uppdraget.
Ref.nr: KF17

Stödfamiljer sökes till barn i åldrarna tio till fjorton år

De familjer som passar bäst till barnen är familjer som är lugna, trygga och gärna kanske lite ”fyrkantiga” dvs. som föredrar eller är bra på tydlighet, planering och struktur. Humor, skratt och glädje är också viktigt så klart! För några av barnen känns det tryggast med bara en eller två vuxna i stödfamiljen medan andra skulle tycka det vore roligt om där även bor äldre barn/ tonåringar. Omfattningen av uppdragen är vanligtvis en helg i månaden men just har vi även uppdrag där barnet vill vara hos sin stödfamilj endast dagtid.

Gemensamt för barnen är att de mår bäst av en förutsägbar dag och att de tycker det är jobbigt att vistas i stökiga, högljudda miljöer med mycket folk. Några har ett dataintresse och gillar att ta det lugnt medan andra är mer aktiva och gillar att vistas ute i naturen, att rida och kanske att cykla. Andra intressen hos barnen är att baka, rita, bygga lego, hoppa studsmatta, fiska, cykla, lyssna på musik.

Stödfamilj med erfarenhet

Kontaktmannapoolen söker också en stödfamilj med med erfarenhet av barn 1-4 år med stora omvårdnadsbehov. Ni behöver ha kunskap om epilepsi samt sondmatning. Omfattningen av uppdraget är 2 dygn/månad och innebär också aktiv tillsyn nattetid 

Är ni familjen vi söker så tveka inte att höra av er till oss för mer information.


ikon

Kontakta oss

Kontaktmannapoolen

0340-885 54

0340-889 89

0340 - 887 69

kontaktmannapoolen@varberg.se

Självservice & blanketter