varningsikon

2020-12-14

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Aktuella uppdrag bli stödfamilj/kontaktfamilj

Barn och vuxen som planterar blommor i en trädgård

Här hittar du våra aktuella stödfamiljs/kontaktfamiljsuppdrag. Du anmäler ditt intresse genom att fylla i en intresseanmälan via e-tjänst nedan eller kontaktar oss via e-post.

LSS-uppdrag: Stödfamilj sökes till 15-åring

20.11.26. Kontaktmannapoolen söker en trygg och stabil stödfamilj som är intresserad av att ta emot en femtonårig kille i sitt hem en till två helger i månaden. Det är en ganska social tonårskille som gillar att sitta och prata, kolla film eller på Youtube. Han gillar djur, är intresserad av språk och olika samhällsfrågor. Det optimala vore en familj med lantbruk, maskiner eller kanske ett eget åkeri, men alla alternativ är intressanta. Ensamhushåll eller ett par spelar ingen roll. Det får gärna finnas andra ungdomar i familjen men det är inte ett måste.
Referensnr: SF12

Stödfamilj till pojke 10 år

20.09.25. Kontaktmannapoolen söker en lugn och trygg stödfamilj till en pojke på 10 år. Pojken är fascinerad av fakta och kunskap. Han tycker om djur och just nu intresserar han sig extra för fotografering, fåglar och fiskar. Han tycker även om havet, fiske och fotboll. Han tittar gärna både på faktaprogram på tv och på humorklipp på Youtube. Pojken tycker det är skönt när det är tyst omkring honom, han har diagnosen högfungerande autism. Han har specialintressen som byts av ibland.
Familjen vi söker kan vara ensamhushåll eller ett par men helst inte en stor familj eller familj med små barn, då pojken behöver ha det lugnt omkring sig. Omfattningen ligger på 4 dygn per månad, men familjen är öppen för en lösning med färre dygn. Tror du att du skulle passa som stödfamilj till pojken så skicka in en intresseanmälan via självservice nedan så hör vi av oss till dig.
Referensnr: SF11

Stödfamiljer sökes kontinuerligt till barn i åldrarna tio till fjorton år

De familjer som passar bäst till barnen är familjer som är lugna, trygga och gärna kanske lite ”fyrkantiga” dvs. som föredrar eller är bra på tydlighet, planering och struktur. Humor, skratt och glädje är också viktigt så klart! För några av barnen känns det tryggast med bara en eller två vuxna i stödfamiljen medan andra skulle tycka det vore roligt om där även bor äldre barn/ tonåringar. Omfattningen av uppdragen är vanligtvis en helg i månaden men just har vi även uppdrag där barnet vill vara hos sin stödfamilj endast dagtid.

Gemensamt för barnen är att de mår bäst av en förutsägbar dag och att de tycker det är jobbigt att vistas i stökiga, högljudda miljöer med mycket folk. Några har ett dataintresse och gillar att ta det lugnt medan andra är mer aktiva och gillar att vistas ute i naturen, att rida och kanske att cykla. Andra intressen hos barnen är att baka, rita, bygga lego, hoppa studsmatta, fiska, cykla, lyssna på musik.

Vill Du veta mer om vad det innebär att vara stödfamilj- skicka in en intresseanmälan via självservice nedan så hör vi av oss.

ikon

Kontakta oss

Kontaktmannapoolen

0340-885 54

0340-889 89

0340 - 887 69

kontaktmannapoolen@varberg.se

Självservice & blanketter