Sök

Samarbetssamtal

När ni, som föräldrar, har svårt att komma överens om vårdnad, boende och /eller umgänge med barnen, kan ni ansöka om samarbetssamtal. Samarbetssamtal är strukturerade samtal tillsammans med familjerättssekreterare på familjerätten.

Samtalen har barnet i fokus och syftet är att hjälpa föräldrar att nå en rimlig och hållbar överenskommelse som båda kan respektera.

Samarbetssamtalen är frivilliga men det kan också vara så att ni i tingsrätten har beslutat att ha samarbetssamtal.

Om föräldrar kan enas skapar det som regel en mer hållbar lösning och för det mesta är den gemensamma överenskommelsen det bästa för barnet.

Hur går det till?

Förutsättningen för samarbetssamtal är att ni är överens om att samtala tillsammans.

Samtalen börjar med att var och en erbjuds ett eget samtal. Därefter träffas föräldrar och samtalsledare tillsammans. Vi vill också ha möjlighet att erbjuda ert barn ett samtal.

Det är ni som föräldrar som bestämmer vad ni ska prata om. Samtalsledarnas roll är att hålla samtalen på en konstruktiv nivå och hjälpa er att ha barnet i fokus.

Det är vanligt att man behöver mellan tre och sex samtal. Samtalsledarna arbetar under sekretess och det sker ingen registrering av de som deltar i samtal. Samarbetssamtalen är kostnadsfria.

Om det förekommit våld/hot i er relation kan det vara ett hinder för att genomföra samarbetssamtal.

Ansök om samarbetssamtal

Du kan använda vår självservice för att ansöka om samarbetssamtal via webben. Länk till annan webbplats. Ansökan måste undertecknas med e-legitimation av båda föräldrarna.

Du kan också ansöka om samarbetssamtal genom att skriva ut och fylla i en blankett för samarbetssamtal Pdf, 130.7 kB, öppnas i nytt fönster. som skickas till familjerätten eller kontakta familjerätten för att få ansökningsblankett hemskickad.

När vi fått er ansökan kommer en familjerättssekreterare höra av sig med erbjudande om tid för samtal.

Vill du ha mer information?

Kontakta Familjerätten för rådgivning.

Nytt telefonnummer och telefontid till Familjerättsgruppen

Från och med 1 januari 2022 har Familjerättsgruppen telefontid helgfria måndagar, onsdagar och fredagar mellan kl. 8.30 och 9.30 på telefonnummer 0340-88 300. Här kan du ställa frågor och få råd i frågor som handlar om familjerätt.

Som tidigare är det också möjligt att mejla till verksamheten.

ikon

Kontakta oss

Familjerättsgruppen

Birger Svenssons väg 28 B, Varberg

 

1 januari 2022 har Familjerättsgruppen telefontid helgfria måndagar, onsdagar och fredagar mellan kl. 8.30 och 9.30 på telefonnummer 0340-88300.

Som tidigare är det också möjligt att mejla till verksamheten familjerattsgruppen@varberg.se

Varberg direkt

0340–880 00

Norra Vallgatan 14

varbergdirekt@varberg.se


Öppettider

måndag-onsdag 08.00-17.00

torsdag 08.00-18.00

fredag 08.00-16.00

Självservice & blanketter