Sök

Ansökan psykisk funktionsnedsättning

Här kan du läsa mer om hur du ansöker om stöd och hjälp till dig med psykisk funktionsnedsättning.

Vart vänder du dig?

​Du ansöker genom att kontakta kommunens psykiatrihandläggare alternativt via e-tjänst här på www.varberg.se. Om du vill ansöka muntliga, hittar du kontaktuppgifter längre ner på denna sida.

Ansök via vår e-tjänst

Ansökan om insatser, e-tjänst Länk till annan webbplats.

Inloggning med e-legitimation eller mobilt bankid krävs för att använda tjänsten. Din anhörig eller legal företrädare som god man/förvaltare kan hjälpa dig med ansökan om de använder din e-legitimation eller ditt mobila bankid. Med hjälp av e-legitimation eller mobilt bankid hämtas dina personuppgifter som namn, personnummer och adress automatiskt från bl.a. folkbokföringen vilket gör det enkelt att fylla i ansökan.

Vi har precis startat utvecklingen av tjänsten och det kommer fler funktioner som till exempel att du ska kunna följa dina ärenden, få dina beslut via självservice och lägga in uppgifter om kontaktpersoner/anhöriga.

Information om personuppgifter

För att använda denna e-tjänst kommer du att behöva ange följande personuppgifter:

  • Namn
  • Personnummer
  • Adress
  • Telefonnummer (frivilligt)
  • E-postadess (frivilligt)

Kommunen begär endast in de personuppgifter som är nödvändiga för att behandla det ärende som uppstår när du använder denna e-tjänst.

Behandling av uppgifter under en tid
Dina personuppgifter kommer att vara tillgängliga för de som hanterar ditt ärende och under den tid som det finns behov av att behandla dem.

De personuppgifter som behandlas i denna e-tjänst kommer att behandlas i ett system som är i intern drift i Varbergs kommun.

Rättsligt stöd
Rättsligt stöd för behandling av personuppgifter i denna e-tjänst är:

  • Allmänt intresse eller myndighetsutövning

Personuppgiftsansvarig
Personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som behandlas i denna e-tjänst är Socialnämnden, e-postadress: sn@varberg.se telefonnummer till Varberg direkt: 0340-880 00

Mer information
Mer information om behandling av personuppgifter hittar du på Varbergs kommuns hemsida: www.varberg.se/personuppgifter Länk till annan webbplats.

ikon

Kontakta oss

Psykiatrihandläggare

0340-880 00 (kommunens växel)

Fråga efter handläggaren som har hand om ditt område.

Varberg direkt

0340–880 00


Öppettider
Måndag, tisdag, onsdag och fredag 9.00-16.00.
Torsdag 9.00-18.00.

Självservice & blanketter