Sök

Hälso- och sjukvård

Två äldre personer cyklar på en trehjuling som är ett hjälpmedel för att ta sig fram.

Foto: Mikael Göthage

Här hittar du information om kommunens hälso- och sjukvård. Vi har olika kompetenser för att möta ditt behov, till exempel sjuksköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnaster/fysioterapeuter, dietist och demensteam. Här kan du läsa mer om vilket stöd du kan få, vad det kostar och hur du ansöker.

Blir du sjuk så vänder du dig i första hand till din vårdcentral eller ringer till sjukvårdsupplysningen telefonnummer 1177.

http://www.regionhalland.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vilket stöd kan du få?

För att få vård och hjälp i hemmet av kommunal arbetsterapeut, dietist, sjuksköterska eller sjukgymnast/fysioterapeut måste du ha ett behov av hemsjukvård. Det är kommunens legitimerade personal som bedömer om du har behov av stöd.

Kontakt med sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut

Du kan kontakta sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut Länk till annan webbplats. via självservietjänsten nedan.

Ärende till sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut Länk till annan webbplats.

Tjänsten är till för icke akuta ärenden. arbetsterapeut och fysioterapeut. Om du har ett ärende som behöver åtgärdas snabbare kan du ringa 010 – 180 03 91.

Arbetsterapeut, sjuksköterska och sjukgymnast/fysioterapeut planerar hälso- och sjukvårdsinsatserna tillsammans med dig i en individuell hälso- och sjukvårdsplan, utifrån dina behov. De handleder och utbildar omsorgspersonalen och ordinerar vissa hälso- och- sjukvårdsuppgifter till undersköterskan och vårdbiträdet.

Har du behov av hemsjukvård? Då vänder du dig till din vårdcentral. De kontaktar sen kommunen.

ikon

Kontakta oss

Samordnande sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast

010 – 180 03 91

Självservice & blanketter