Sök

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun följer aktivt händelseutvecklingen kring den pågående coronapandemin. Vi samverkar med Region Halland, Länsstyrelsen och andra myndigheter samt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

På denna sida samlar vi information om hur kommunens verksamhet påverkas av covid-19. Du hittar också länkar till ansvariga myndigheter.

 1. Omsorg och seniorverksamhet

  Här nedan kan du läsa om aktuellt läge.

 2. Skola och utbildning

  Undervisning och verksamhet i förskola och skola sker enligt ordinarie rutiner. Det är fortsatt viktigt att barn och elever fortsätter skydda sig själva och andra, stannar hemma om vid sjukdom och vid symtom som kan bero på covid-19.

  Vårdnadshavare och elever informeras via Unikum vid behov från respektive verksamhet.

  Elev och vårdnadshavare med barn i förskola och skola hittar uppdaterad information på 1177.se

  Barn och covid-19 - 1177 Vårdguiden  Länk till annan webbplats.(2022-04-01).

 3. Kultur och fritid

  Kultur- och fritidsförvaltningen håller öppet sina verksamheter så långt det är möjligt med iakttagande av rekommendationer. I de fall vi inte kan bemanna på grund av stor frånvaro kan vi behöva stänga en verksamhet eller anläggning en kortare tid. Vi kan också behöva justera öppettider i verksamheterna.

  Vi ber dig som besöker våra verksamheter att tänka på att hålla avstånd, stanna hemma vid sjukdomssymtom och tvätta händerna ofta eller använda handsprit.

 4. Näringsliv

  Alla verksamheter ska vidta lämpliga åtgärder för att undvika smittspridning av covid-19. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till personer i riskgrupper.

  Folkhälsomyndigheten har samlat förslag på åtgärder på sin webbplats.

  Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats.

  På Varbergs kommuns näringslivswebb finns samlad information för dig som är företagare.

  naringsliv.varberg.se Länk till annan webbplats.

  Här hittar du affischer på temat håll avstånd. Använd dem gärna i din verksamhet för att upplysa besökare och kunder om vikten av att hålla avstånd för att minska risk för smittspridning.

  Håll ut/Håll avstånd - Näringsliv Varberg Länk till annan webbplats.

 5. Gemensamt ansvar att minska smittspridningen

  Nationella allmänna råd - så skyddar du dig själv och andra

  Alla har ett ansvar att minska smittspridningen av covid-19. På krisinformation.se hittar du de restriktioner, råd och rekommendationer som gäller i Sverige med anledning av pandemin.

  Krisinformation.se - Information från svenska myndigheter, länsstyrelser och kommuner Länk till annan webbplats.

  Regionala rekommendationer

  På Region Hallands webbplats hittar du regionala rekommendationer från smittskyddsläkaren i Halland.

  Region Hallands webbplats Länk till annan webbplats.

 6. Övrigt

  Var uppmärksam på att det förekommer spridning av falsk information. Hos oss hittar du korrekt information om situationen i Varberg, men tänk på att uppgifter snabbt kan bli inaktuella i samband med nya uppdateringar och rekommendationer. Vid förändringar uppdaterar vi alltid så snart vi har möjlighet.

  Hemmet ska vara en trygg plats både för barn och vuxna. Men tyvärr är det inte alltid så. Våld i nära relationer sker oftast i hemmet där det saknas utomstående vittnen.

  Här hittar du som är utsatt för våld eller närstående till någon som du misstänker utsätts för våld information om vart du ska vända dig för att få stöd och hjälp.

  Våld i nära relationer

  Coronapandemin har för många människor fört med sig ökad oro och bekymmer till följd av exempelvis problem i familjen, ensamhet och ekonomisk press. Om du som kommuninvånare behöver akut hjälp kan du alltid kontakta socialtjänsten.

  Akut hjälp

  På webbsidan krisinformation.se finns råd som kan vara hjälpsamma vid oro. Där finns också kontaktuppgifter till nationella organisationer som erbjuder stöd via telefon, chatt eller mejl.

  Den intensiva medierapporteringen och stora förändringar i vardagen väcker tankar och känslor även hos barn. Hur barn reagerar kan variera, men det finns några viktiga saker att tänka på när du som vuxen pratar med barn om coronaviruset. På webbsidan krisinformation.se hittar du tips och råd.

  Krisinformation.se Länk till annan webbplats.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

0340-880 00

Självservice & blanketter