Sök

Informationskampanj Håll avstånd

Varbergs kommun välkomnar turister och kommuninvånare till att uppleva stad och landsbygd i sommar. För en säker sommarupplevelse förlängs säsongen samtidigt som flera insatser görs för att undvika trängsel och minska risken för ökad smittspridning.

I sommar hålls Varbergs kommunala stränder rena september ut, och flertalet säsongsöppna näringsverksamheter förlänger säsongen. Detta i ett gemensamt försök att sprida ut besökare över sommaren och försöka undvika en alltför koncentrerad semesterperiod.

Sommarsäsongen förlängs för besökare i Varberg Länk till annan webbplats.

På temat ”Njut av hela Varberg – vi sprider ut oss och håller avstånd” marknadsför vi mer än någonsin kommunens breda utbud av besöksmål och badplatser, tillsammans med uppmaningar om att hålla ut i de rekommendationer som gäller om avstånd och hänsyn.

På Fästningsbadet, i innerhamnen och på badplatsen i Getteröns femte vik finns värdar som kan påminna besökare om att hålla avstånd. Sommarvärdar i parkeringshusen ska hjälpa turister att hitta rätt och delar ut informationsmaterial som påminner våra gäster om att visa omtanke om andra. Varbergs kommun medverkar därtill med innehåll i den Hallandsgemensamma appen ”A day in Halland”.

Vi har samtidigt en nära dialog med besöksnäringsbranschens aktörer i Varberg och sammanställer information från olika myndigheter på naringsliv.varberg.se för att hjälpa dem att kunna följa de regler och riktlinjer som finns.

Bild på de affischer på temat håll avstånd som finns att ladda ner på sidan.

Affischer för nedladdning

Här hittar du affischer på temat håll avstånd. Använd dem gärna i din verksamhet för att upplysa besökare och kunder om vikten av att hålla avstånd för att minska risk för smittspridning.

Välj den version som passar din verksamhet bäst.

Håll avstånd - badplats, strand Pdf, 35.9 kB. (Pdf, 35.9 kB)

Håll avstånd - butik Pdf, 32.5 kB. (Pdf, 32.5 kB)

Håll avstånd - café, restaurang Pdf, 32.9 kB. (Pdf, 32.9 kB)

Håll avstånd - kulturevenemang Pdf, 29.4 kB. (Pdf, 29.4 kB)

Håll avstånd - park, skog, sport, friluftsliv Pdf, 43.3 kB. (Pdf, 43.3 kB)

Posters in different languages

The County Administrative Board has posters about keeping a safe distance in different languages on their website Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Film "Visa omtanke - vi håller avstånd"

 

Skyltning på välbesökta platser

På de kommunala badplatserna och på platser där det samlas mycket folk har vi skyltat för att påminna människor om att hålla avstånd.

Kampanj i sociala medier

En digital annonskampanj på samma tema riktas till alla som befinner sig i kommunen under de mest intensiva sommarveckorna.


ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

0340-880 00

Självservice & blanketter