Sök

Inspirationslotsen - ger stöd till aktiviteter och gemenskap

Du som arbetar inom äldreomsorgen, LSS och socialpsykiatrin kan få inspiration och vägledning till aktiviteter av Inspirationslotsen. Även du som är anhörig och har kontakt med anhörigstödet, är frivillig inom Aktiv senior och kan ta del av våra tjänster. Detta gäller också dig som bor på trygghetsboende genom bovärden. Här på vår webbsida och blogg visar vi exempel på aktiviteter och lånematerial och du kan följa vad som händer inom området.

Inspirationslotsen är din inspirationskälla och vägledning till aktiviteter, kultur, teknik och gemenskap. För att inspirera dig finns:

  • Stöd från aktivitets- och frivilligsamordnare
  • Våra inspirationsaktiviteter
  • Inspirationslotsens lokal på Rödaledsstigen 6, Apelvikshöjd, som är en bas för aktivitets- och   frivilligsamordnare
  • Vår webbsida och blogg

Aktiviteter för inspiration

Varje onsdag mellan kl. 13.00-16.00 har vi öppet hus på Inspirationslotsen.
Vill du komma en annan tid ring oss och boka en tid.

Vi erbjuder:
- utlåning av aktivitetsmaterial
- inspiration och tips
- möjlighet att ”prova på” skapande tekniker
- inspirationsträffar

Följ aktuella händelser i vår blogg

Du kan hämta inspiration, se vad andra gör och läsa om det som är aktuellt på vår Blogg.

Gemenskap och möten

Inspirationslotsens utgångspunkt är gemenskap och möten. Oavsett vilken aktivitet man väljer att göra tillsammans, sång, samtal, promenad eller använda digital teknik så skapas ett socialt sammanhang och en känsla av samhörighet.
Du som är frivillig berikar vardagen för äldre genom ditt personliga engagemang. Din insats skapar meningsfull samvaro samtidigt som du upplever känslan av att vara behövd.
Aktiv senior

Du som personal är viktig för att stödja kunden till en innehållsrik vardag, där den äldre får vara delaktig utifrån intressen och behov.

Inspirationslotsen arbetar utifrån ett material som är framtaget av Hallands kommuner och Region Halland Steg för Steg Länk till annan webbplats.

Kultur

Alla ska ha möjlighet att delta i kulturlivet, kan man inte ta sig till kulturen – kan kulturen komma till dig! Inspirationslotsen verkar för att äldre i större utsträckning ska kunna delta i kulturarrangemang.

Kultur för äldre

Hallands Bildningsförbund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Facebook - Kultur för livet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Teknik Inspirationslotsen

Teknik

Alla ska ha möjlighet till digital delaktighet i vardagslivet. Internet och olika digitala produkter ger möjligheter till nya aktiviteter, tekniken kan även underlätta vardagen genom olika funktioner samt ge nya möjligheter att hålla kontakten med familj och vänner. Inspirationslotsen fungerar som ett stöd i det digitala användandet för äldre i kommunen. Obs! Idag ligger Seniorsurfen på Aktiv senior

Aktiv senior

Facebook - Hälsa och teknik i Varberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Material för utlåning

Inspirationslotsen lånar ut material för olika slags aktiviteter och teman. Via länken nedan kan du se delar av utbudet och hur du går till väga när du vill låna.

Utlåningsmaterial

ikon

Kontakta oss

Inspirationslotsen

Aktivitetssamordnare

Marie Sandberg
072-352 40 44

Självservice & blanketter