varningsikon

2020-08-10 07.20

Viktig information till allmänheten i Varbergs kommun

Du hittar vår samlade information med anledning av covid-19 via länk nedan.

Läs mer

Sök

Det här blogginlägget är äldre än ett år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.

Besök på dagverksamheterna

En man målar frottage.

Under några för-eftermiddagar i april har Ingela och jag besökt dagverksamheterna i kommunen dels för att informera om vår verksamhet men även tillsammans med den ordinarie personalen genomfört efterfrågade aktiviteter.
Syftet är att stödja personalen i aktiveringen samt tips och inspiration.

På Havsbrisen som är en dagverksamhet för dementa hade man önskemål om att måla. Alla tog till sig tekniken och se nedan på bilden de fina resultaten.
På Ekekullen i Rolfstorp körde vi ett gympaprogram tillsammans och på Limagården i Väröbacka blev det full aktivitet kring tekniken luffarslöjd. Lite pilligt men det verkade vara uppskattat. Där tillverkades både krokar, fjäril och en myra.
Deltagarna på Klubb Höjden kom ner till oss i inspirationslokalen där vi informerade om vår verksamhet och efter det gjorde vi ett musikquiz där all  lyssnade och svarade på frågorna.
Gruppen på dagverksamheten på Södertull fick också svara på Quizfrågorna och testa på lite målning. I de enkäter som personalen har fyllt i efter vårt besök har man tyckt att aktiviteterna har passat deras deltagare ganska bra och att bemötandet från oss har varit gott.
Vi kommer gärna tillbaka till hösten om önskemål finns!

Ingela och Kerstin

Inspiratationslotsens blogg

Här förmedlar vi aktuell information, tips, tankar och idéer som stöd för arbetet med att skapa en meningsfull och upplevelserik vardag
Denna blogg vänder sig främst till dig som är,  personal inom äldreomsorgen, är frivillig inom Varbergs kommuns frivilligverksamhet eller vårdar närstående i hemmet.
Vi skriver gärna om aktiviteter som sker i era verksamheter - tipsa oss!

Till Inspirationslotsens startsida.

ikon

Senaste inläggen